Tivoli får ny kælkebakke

Udgivet den 26-10-2010  |  kl. 14:01  |  

Når Tivoli tager hul på "Jul i Tivoli", bliver det med en ny stor 45 meter lang kælkebakke med masser af is og sne på, så gæsterne kan kælke fra 12. november og helt frem til nytårsaften uanset vejr og vind. Børn og andre barnlige sjæle kan dermed tage hul på sæsonens første kælketur, når de oppustelige slæderinge suser ned ad bakken, der har en hældning på 20 grader. Kælkebakken er en del af Havens nye vintertema, der også byder på en sneklædt Hovedindgang, is-skulpturer og nye vinterscenografier med krystalglinsende guirlander med sne og sølvkugler.

 

 

 

Siden 1994, hvor Tivoli for første gang slog dørene op for en julepyntet have, er der hvert år sket noget nyt. I år er nyheden således et vintertema med bl.a. den 45 meter lange kælkebakke, en arbejdende is-skulptør og så vil lyset og dekorationerne sætte særligt fokus på vinterens skønhed, herunder snehvide grantræer badet i vinterligt lys.

 

Kælkebakken bliver 3 meter bred og får et fald på 20 grader, så håret vil flagre, når børnene suser af sted i de nye slæderinge. Under turen er der sammenlagt et fald på ca. 3 meter. De sidste par meter af banen består af bremsetæpper, så man ikke ender i Tivoli Søen. Underlaget på Kælkebakken består af et tyndt lag is, der konstant holdes koldt, så der uanset vejrforhold er garanti for friske kælketure på bakken. Man kan dog ikke medbringe egne kælke og bobslæder. Kælkebakken er på gæstevisit i Tivoli og bliver placeret ved Harmonipavillonen til og med den 30. december, hvorefter den pilles ned.

 

 

 

Udgivet af: NPinvestordk