Mandagens obligationer: Renten falder efter stilstand

Udgivet den 06-01-2014  |  kl. 16:55  |  

De danske obligationer steg mandag og sendte renten en smule ned.

Generelt var markedet afventende. Bl.a. på onsdagens referat fra december-mødet i den amerikanske centralbank, hvor handlere og markedsdeltagere i øvrigt venter på detaljer bag beslutningen om at nedtrappe bankens 85 mia. dollar store obligationsopkøb. Med til at holde markedet noget i ave er også arbejdsmarkedsrapporten fra USA, der lander fredag. Derimellem er der rentemøder i både Frankfurt og London torsdag.

Jobrapporten, der gennem måneder, har tiltrukket sig stor opmærksomhed er ikke længere så betydningsfuld, men dog stadig betydende. Det vurderer Jyske Banks senior makroanalytiker Kim Fæster i en kommentar.

Den ændrede fokus i forbindelse med decembers jobrapport kommer af den nedtrapning, som blev besluttet af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, på sit rentemøde i december. Banken nedsatte sine opkøb af obligationer til 75 mia. dollar fra tidligere 85 mia. dollar, månedligt, og det er baggrunden for, at Jyske Bank for denne gang ser med lidt andre øjne på jobrapporten.

Den 10-årig danske rente lukkede mandag omkring 1,95 pct., hvilket var 3 basispoint lavere end fredag. På årets første handelsdage var niveauet stort set uændret. Udviklingen er stort set som Tyskland og Holland. Skal man have større fald, må man til Portugal, hvor renten falder omkring 11 basispoint til det laveste niveau siden maj sidste år til 5,48 pct.

Formiddagens buket af blandede nøgletal fra Danmark og Tyskland med henholdsvis arbejdsløshed og inflation formåede ikke at rykke markedet. Og det samme gjorde sig gældende da eftermiddagens amerikanske landede i buketten.

De amerikanske tal for erhvervstilliden i servicesektoren (ISM non-manufactucring) og ordreindgangen i industrien henholdsvis skuffede noget og overraskede lidt.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder