TDC: Pernille Erenbjerg stopper som adm. direktør - citat

Udgivet den 14-05-2018  |  kl. 10:35  |  

Telekoncernen TDC får mandag ny bestyrelse, og samtidig har Pernille Erenbjerg angiveligt besluttet at stoppe som topchef i selskabet.

Det erfarer Finans.dk.

Den administrerende direktør har ifølge mediets oplysninger meddelt bestyrelsen, at hun stopper, og beslutningen vil efter sigende blive offentliggjort efter den ekstraordinære generalforsamling mandag.

På mandagens generalforsamling udtræder en lang række bestyrelsesmedlemmer af TDC's bestyrelse. Det drejer sig om formand Pierre Danon, viceformand Lene Skole og medlemmerne Stine Bosse, Pieter Knook, Angus Porter og Benoit Scheen.

Marianne Rørslev Bock, der er koncernfinansdirektør hos Brd. Hartmann, fortsætter i teleselskabets bestyrelse, fremgår det af en meddelelse mandag.

DK Telekommunikation, der har købt TDC, foreslår at Mike Parton, Martin Bradley, Nathan Luckey, Arthur Rakowski og Ulrik Dan Weuder vælges til bestyrelsen.

DK Telekommunikation, der er et konsortium bestående af de danske pensionskasser PFA, PKA og ATP samt den australske investeringsbank Macquarie, kom i februar med et overtagelsestilbud på TDC.

Først kom det frem - blandt andet via lækkede papirer - at konsortiet var blevet mødt med en kold skulder til et bud på 48 kr. per aktie.

Siden løftede det opkøbstilbuddet 50,25 kr. per aktie, og det tilbud anbefalede TDC siden sine aktionærer at sige ja til.

Overtagelsestilbuddet kom, kort tid efter at TDC havde annonceret, at selskabet ville opkøbe MTG Nordics, som ejer blandt andet Viaplay, Viasat og TV3, men den plan blev siden droppet som følge af konsortiets overtagelse af TDC.

DK Telekommunikation har varslet, at strategien fremadrettet vil være fokuseret på netværk, mens de kommercielle dele - herunder tv-selskabet Yousee - skal ind i et separat selskab.

Linjen er anderledes fra den, som Pernille Erenbjerg har været med til at føre, hvor der har været mere fokus på underholdning. I forbindelse med regnskabet for første kvartal i starten af maj i år erklærede Pernille Erenbjerg sig på det personlige plan skuffet over, at MTG-handlen løb ud i sandet.

- Man lægger strategier og planer og eksekverer så godt som muligt, og så sker der nogle gange ting, som man ikke havde planlagt. Det er klart, at det her er en af de større ting, som ikke gik som forventet, sagde hun til Ritzau Finans.

Efter salget til konsortiet har der været spekuleret meget i Pernille Erenbjergs fremtid i TDC, men hun afviste i forbindelse med regnskabet af kommentere det.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯