Obligationer/åbning: Uændret åbning frem mod inflationstal fra Tyskland

Udgivet den 30-09-2024  |  kl. 08:59  |  

Det danske obligationsmarked åbner uændret mandag.

Dagens nøgletalsfokus vil primært være på de foreløbige inflationstal fra Tyskland for september og i mindre grad på den foreløbige italienske inflation ligeledes for september.

En overraskende stor afmatning i den spanske og franske inflation sendte fredag sammen med en lavere stigning i de amerikanske kerneforbrugerpriser renterne ned.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation åbner mandag uændret i 2,03 pct. efter et fald fredag på 3 basispoint.

TYSK INFLATION I FOKUS

Fra klokken 10 begynder der at komme foreløbige inflationstal fra de tyske delstater, og klokken 14 kommer den samlede foreløbige opgørelse over inflationen i september i hele Tyskland.

Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg ventes inflationen at falde til 1,7 pct. fra 1,9 pct. De 25 estimater svinger mellem 1,5 pct. og 2,0 pct. 12 estimater ligger under 1,7 pct., og fem ligger over.

Klokken 11 kommer der italienske inflationstal, og de ventes ifølge estimater fra Bloomberg at vise en stigningstakt på årsbasis på 0,8 pct. mod 1,2 pct. i august.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯