Aktier/åbning: Mærsk trækker C25-indekset op

Udgivet den 30-09-2024  |  kl. 09:18  |  
Arkiv: Foto

De danske aktier åbner højere mandag trukket til vejrs af Mærsk-aktierne, der begge stiger over 2 pct. I bunden ligger GN oven på et sænket kursmål fra et finanshus.

Det danske C25-indeks stiger efter godt ti minutters handel med 0,3 pct. til 1965,25 efter et fald fredag på 0,3 pct.

MÆRSK STIGER

Mærsk stiger mest ved åbningen, hvor B-aktien går frem med 2,4 pct. til 11.090 kr. A-aktien stiger 2,3 pct. Der er risko for havnestrejke i USA, der kan presse raterne op.

Stemningen blandt de asiatiske rederiaktier er ellers overvejende negativ mandag morgen. I Japan falder containerrederierne dog ikke så meget, som det generelle aktiemarked, mens de kinesiske rederiaktier ikke kan følge med de kraftige stigninger, som de kinesiske aktieindeks oplever.

NOVO UÆNDRET EFTER TO DAGE MED FALD

Novo Nordisk holder skansen og ligger ved åbningen stort set uændret i 797 kr. Aktien faldt fredag 4,6 pct. til 796,50 kr. efter et fald torsdag på 1,5 pct. Aktien er nu i laveste niveau siden begyndelsen af februar i år.

Fredag var et analysenotat fra JPMorgan medvirkende til at trykke aktien, da den amerikanske investeringsbank så en risiko for et skuffende salg af fedmemidlet Wegovy i tredje kvartal.

NYE KURSMÅL TIL PANDORA, GN OG GUBRA

Anbefalingen af aktien i Pandora blev fredag sat op til neutrale "hold" fra negative "sælg" af det amerikanske finanshus Morningstar, der uændret har et kursmål på 1010 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Pandora ligger uændret i 1099 kr.

Carnegie barberer ligeledes ifølge Bloomberg kursmålet for GN med 24 kr. til 210 kr., men fastholder anbefalingen "køb", som finanshuset har haft siden november 2023, da aktien stod lige under 140 kr.

GN falder 1,1 pct. til 154,10 kr. efter et fald 1,6 pct. Aktien er siden nytår faldet omkring 10 pct.

Børshuset Kempen indleder analysedækning af aktien i biotekselskabet Gubra med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 870 kr. Det skriver Bloomberg News.

Kursmålet er tæt på 80 pct. over fredagens lukkekurs for Gubra , som dog også har indledt mandagens handel med en stigning på 5,5 pct. til 514 kr. Aktien er i år steget over 300 pct.

NNIT FÅR AFTALE MED ATP

It-selskabet NNIT har vundet en stor kontrakt hos pensionsgiganten ATP. Kontrakten med ATP er for levering af deres forretningskritiske SAP Debtor-system til Udbetaling Danmark. Aftalen løber initialt i seks år med mulighed for forlængelse to gange for en toårig periode.

NNIT fortæller, at kontrakten blev udbudt af ATP til en anslået værdi af 240 mio. kr. inklusive optioner, ad hoc-løsninger på bestilling og infrastrukturdrift, der skal leveres af en underleverandør.

NNIT falder 0,6 pct. til 131,20 kr. men er i år steget knap 60 pct.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯