Europæisk fusion mellem organisationer for håndværk og små og mellemstore virksomheder

Udgivet den 22-07-1999  |  kl. 14:20  |  

København--22. juli--NetPosten--Den 6. juli 1999 blev to europæiske organisationer for håndværk og små og mellemstore virksomheder sluttet sammen. UEAPME (den europæiske sammenslutning af håndværk og små og mellemstore virksomheder), ca. 10 millioner små og mellemstore medlemsvirksomheder i EU-landene og ansøgerlandene, samt EUROPMI (den europæiske komité for små og mellemstore industrier) med 550.000 medlemsvirksomheder i 6 EU-lande.

- Det har været en lang, hård kamp at få etableret en enkelt, stærk og repræsentativ organisation for de små og mellemstore virksomheder i Europa, som anerkendes fra alle sider. I dag er slaget vundet. Men sejrens virkelige værdi vil selvfølgelig først kunne vurderes i lyset af effektiviteten i den nye organisations fremtidige politiske aktiviteter i samarbejde med Europa-Parlamentet, Kommissionen m.fl., siger generalsekretær i UEAPME, tyskeren Hans Werner Müller.

UEAPME har i de senere år især arbejdet med at påvirke EU-politikken for at få tilgode set de mindre virksomheders interesser i en lang række EU-regler om det indre marked - f.eks. reduceret moms for visse serviceydelser, mønsterret bl.a. på bilreservedele, forbrugergarantier, for sen betaling, elektronisk handel, miljøregler, standardisering, udformningen af programmer for små og mellemstore virksomheder og programmer f.eks. angående forskning og udvikling, uddannelse m.v.

Fusionen af de to organisationer, der begge har varetaget samme interesser, imødekommer også et langvarigt ønske fra Europa-Kommissionen, der gerne ser de små og mellemstore virksomheder i EU tale med en stemme.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder