USA/åbning: Fortsat vægelsindet udvikling efter ventet fald i inflation

Udgivet den 30-11-2023  |  kl. 15:53  |  

Eftermiddagens amerikanske nøgletal viste fortsat aftagende inflation - helt som ventet, og i aktiemarkedet er reaktionen fra handelsstart vaklende.

Det brede S&P 500 indeks taber i den indledende handel 0,1 pct., det teknologidominerede og rentefølsomme Nasdaq-indeks mister 0,3 pct., mens de tunge aktiers Dow Jones-indeks vinder 0,6 pct.

Udviklingen ligger på linje med en lidt vægelsindet onsdag med marginale udsving i både positiv og negativ retning. Frem mod åbningen var indeksene ifølge nyhedsbureauet Reuters sporet i retning mod deres bedste november siden 2020, og for S&P 500-indekset og for Nasdaq-indeks er kursen sat mod den bedste aktiemåned siden juli sidste år.

- Tegn på aftagende prispres, dueagtig vending i udtalelser fra nogle topfolk i centralbanken og stærke kvartalsoverskud har sat gang i aktierne i de seneste par uger, noterer Reuters.

AFTAGENDE INFLATION I OKTOBER

Den amerikanske centralbanks foretrukne måling af prisstigningerne, PCE-kerneprisdeflatoren, opgjort for oktober viste torsdag eftermiddag helt som ventet af økonomerne, at inflationen er kølnet til 3,5 pct. fra 3,7 pct. i september. For den samlede prisudvikling rapporteres en afdæmpning til 3,0 pct. fra 3,4 pct.

Samtidig kom der tal for nytilmeldte ledige amerikanere i sidste uge, som viste en tilgang på 218.00 nye ledige mod 211.000 nye ledige ugen før.

FREMGANG TIL SOCIALE MEDIER OG SOFTWARE

På selskabsniveau noteres interesse for de sociale medier Pinterest og Snap, efter at børshuset Jefferies har opgraderet anbefalingen af de to aktier til "køb". Printerest stiger 3,3 pct. i de første handler, mens Snap løftes 8,6 pct.

Større er stigningen til it-selskabet Snowflake, som har lagt positivt overraskende forventninger til fjerde kvartal frem. Snowflakes forventninger til omsætningen inden for cloud data overstiger estimaterne i Wall Street, og aktien stiger 9,7 pct. kort efter handelsstart.

Softwareselskabet Salesforce ligger 9,0 pct. højere i de første handler, efter en opjustering af indtjeningsforventningerne og offentliggørelse af et resultat for tredje kvartal overraskede markedet positivt. Dermed bidrager aktien til det samlede løft af Dow Jones-indekset.

Bilproducenten Ford er kommet med nye forventninger til hele året, der er lavere end tidligere, efter at Ford har underskrevet en kontrakt om højere lønninger med fagforeningen United Auto Workers (UAW).

Ford anslår, at lønomkostningerne vil stige med 8,8 mia. dollar i løbet af den nye kontrakts varighed på fire år og otte måneder. Ifølge bilproducenten svarer det til, at hver bil bliver omkring 900 dollar dyrere at producere.

Bilaktien falder 1,3 pct. i de første handler.

ABBVIE PÅ INDKØB

Den amerikanske medicinalkoncern Abbvie har aftalt at købe Immunogen for cirka 10,1 mia. dollar for at få adgang til det kommercielle marked for behandling af kræft i æggestokkene.

Abbvie betaler 31,26 dollar per aktie for Immunogen, hvilket er 94,7 pct. højere end onsdagens lukkekurs i 16,06 dollar.

Herhjemme kendes Abbvie blandt andet for samarbejdet med Genmab om kræftmidlet Epcoritamab, der i USA er godkendt til behandling af storcellet B-celle lymfom under markedsføringsnavnet Epkinly.

Abbvie-aktien balancerer på status quo, mens Immunogen brager op med 80,4 pct. til 28,97 dollar.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:54 Europa/lukning: Danske aktier gav europæiske baghjul i positivt fredagsmarked
17:52 DSV blev sejrherre i jagten på DB Schenker: Lagde tæt på 33 mia. kr. til markedsværdien
17:38 Elon Musks X kan gå fri af EU's lov mod "big tech": Det sociale medie er for småt
17:03 Fredagens aktier: C25 i rekord efter dag med gigantopkøb for DSV og grønne aktier i front
17:02 Fredagens obligationer: Rentefald gik i sig selv igen
16:10 Amerikansk tillidsindeks løftes i september af aftagende inflationsfrygt
15:41 USA/åbning: Lettere positiv aktiestart i New York trods fald i Boeing og Adobe
14:32 USA/tendens: Strejke rammer Boeing og prognose skæmmer Adobe i ventet rolig ugeafslutning
14:11 DSV bekræfter nedskæringer i Tyskland på 1600-1900 job ved integration af DB Schenker
13:47 DSV-topchef: Tidslinje for synergieffekter vil afhænge af fagforeningsaftale
13:12 Europa/middag: Danske aktier fører an i optur med rekord i C25
12:31 Obligationer/middag: Mindre rentefald fra start på nøgletalsfattig dag
12:18 Medie: DSV planlægger at skære 1600-1900 stillinger i Tyskland som del af integration
12:14 Bavarians mpox-vaccine blåstemples af WHO
12:01 DSV holder fast i opkøbsstrategi kort efter rekordovertagelse
11:47 Aktier/middag: C25 på rekordkurs anført af grønne aktier - og dæmpet plus til DSV
11:03 Industriproduktionen i eurozonen går ned i gear i juli som ventet
10:50 DSV's kursfest ebber ud
10:33 Jyske Bank om gigantopkøb: Det er en god dag for DSV
09:39 Nationalbankdirektør: Risikoen for russiske hackerangreb er reel