Aktier/tendens: Stigninger i vente efter Fed-meldinger og før mødet i ECB

Udgivet den 14-12-2023  |  kl. 07:55  |  
Nozozymes - Produktion

Der er lagt op til pæne stigninger på det danske aktiemarked fra åbningen torsdag, efter at de amerikanske børser onsdag aften stormede frem i kølvandet af meldinger fra den amerikanske centralbank om lavere renter til næste år.

Torsdag eftermiddag er det Den Europæiske Centralbanks tur til at melde ud om renten og pengepolitikken efter et møde i banken, der rundes af med en pressekonference med ECB-chef Christine Largarde. Dagen byder desuden på rentemøder i England, Schweiz og Norge.

Den amerikanske centralbankchef Jerome Powell overraskede efter rentemødet i USA torsdag ved ikke at forsøge at dæmpe de finansielle markeders forventninger til omfanget af ventede rentenedsættelser til næste år.

FORSTÆRKET TRO PÅ RENTENEDSÆTTELSER

Dermed forstærkede han blot markedernes tro på, at der kommer flere og større rentenedsættelser fremover, skriver Nordea i en morgenkommentar.

Meldingerne fra Federal Reserve og Jerome Powell sendte de amerikanske aktier i vejret med 1,4 pct., efter at de ved dansk børslukketid havde ligget næsten uændret.

- Hen over natten er kursstigningerne fortsat i Asien. Dog falder det japanske indeks tilbage som reaktion på den store styrkelse af den japanske yen over for dollaren. Endelig peger formarkederne på relativt kraftige stigning på de europæiske aktiebørser senere her til morgen, skriver Nordea.

De amerikanske aktier ser i øvrigt ud til at skulle fortsætte op torsdag, idet futures på de tre ledende indeks torsdag morgen peger op med 0,2-0,6 pct. Den tyske DAX-future, som er en god indikator for udviklingen i Europa, ligger torsdag morgen 1,1 pct. højere.

Herhjemme endte C25-indekset onsdag 1,1 pct. højere efter stigninger i 16 af de 25 eliteaktier. Genmab førte an med et plus på 3,8 pct., og aktier som DSV, Novo og Mærsk trak også pænt op med stigninger på henholdsvis 3,3, 1,5 og 1,6 pct.

ANBEFALING AF FLSMIDTH SÆNKET

Siden dansk børslukketid onsdag er det kommet frem, at finanshuset Carnegie har sænket anbefalingen af aktien i FLSmidth til "hold" mod før "køb" og kursmålet til 310 kr. fra 325 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

FLS-aktien styrede onsdag uden op den generelle optur i markedet og faldt 1,5 pct. til 271,40 kr.

Der er også analysenyt om Novozymes, som har fået hævet kursmålet til 400 kr. fra 364 kr. hos britiske Barclays, der gentager den positive anbefaling "overvægt". Det fremgår af Bloomberg News.

Enzymkoncernen, der onsdag løftede sløret for sit nye navn, Novonesis, som led i fusionen med Chr. Hansen, faldt 1,5 pct. til 357,40 kr.

Ørsted har desuden fået sænket sin anbefaling hos DNB Markets til "hold" fra "køb" med et uændret kursmål på 325 kr. Onsdag steg Ørsted 1,2 pct. til 339,50 kr.

GUBRA INDGÅR AFTALE MED BOEHRINGER INGELHEIM

Kontraktforsknings- og biotekselskabet Gubra annoncerede efter børslukketid onsdag, at det har indgået en licensaftale med Boehringer Ingelheim om udviklingen af peptider til behandling af fedme.

Med aftalen kan Gubra sikre sig op mod 144 mio. euro, eller 1073 mio. kr., i forudbetalinger og milepælsbetalinger relateret til forskning og kommercialisering samt lave encifrede royaltybetalinger af det globale salg af lægemidler udviklet via samarbejdet.

Det fortsatte forskningssamarbejde bygger på tidligere "lovende" fælles projekter, fremgår det. Det er den fjerde samarbejdsaftale mellem de to selskaber.

Gubra faldt onsdag 0,2 pct. til 118,28.

Softwareselskabet Cbrain kunne onsdag aften desuden fortælle, at det har underskrevet en hensigtserklæring med Tree Crop Development Authority i Ghana, TCDA, om et seksårigt samarbejde for at implementere den digitale platform F2, som kan hjælpe med at sætte fart på den digitale transformation og understøtte initiativer på klimaområdet.

Cbrain steg onsdag 0,4 pct. til 231,50 kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯