Sydbank: Lidt højere end ventet tysk inflation afliver ikke troen på flere rentedyk

Udgivet den 30-07-2024  |  kl. 14:19  |  

Selv om inflationen i Tykland var lidt højere end ventet, så betyder det ikke, at muligheden for fortsatte rentenedsættelser fra Den Europæiske Centralbank er truet.

Det mener seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel.

Makrodata viser tirsdag eftermiddag, at de tyske forbrugerpriser i juli steg 2,3 pct. på årsbasis mod en ventet stigning på 2,2 pct. ifølge Bloomberg News.

- Til trods for stigningen er det overordnet god læsning for direktørerne i Den Europæiske Centralbank (ECB), der dog må vente til i morgen med at få det fulde overblik over inflationen i eurozonen. Tidligere på dagen viste den spanske inflation endnu mere lovende takter. Det styrker i vores optik sandsynligheden for, at der kommer et nyt rentedyk til september, noterer Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar til nøgletallet.

Han mener, at dagens tyske og spanske tal lover godt for onsdagens inflationsrapport fra eurozonen.

- Med dagens tyske og spanske inflationstal er der formentlig udsigt til et lille fald i den europæiske inflation i morgen. ECB kommer dermed tættere og tættere på målsætningen om en inflation på 2 procent. Det giver mulighed for et par rentedyk i andet halvår, mener seniorøkonomen.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  macro❯ 

Seneste nyheder