Obligationer/middag: Powell medvirker til rentefald

Udgivet den 01-08-2024  |  kl. 11:38  |  

Rentefald i USA er torsdag skyllet videre ind over de europæiske obligationsmarkeder, herunder det danske, hvor handlerne henter inspiration i aftenens rentemeldinger fra den amerikanske centralbank.

Banken fastholdt som ventet renten, og centralbankchef Jerome Powell levede op til forventningerne i finansmarkedet og åbnede døren for en rentereduktion i september, under forudsætning af at økonomien arter sig.

Den tiårige amerikanske rente er efterfølgende faldet omkring 5 basispoint efter dansk børslukketid onsdag. Rentefaldet herhjemme løber op i omkring det halve - eller 2 basispoint til 2,27 pct. ligeledes målt på den tiårige rente.

Fra USA kommer der i eftermiddag ugentlige tal for nytilmeldte ledige samt indkøbschefernes aktivitetsindeks, PMI, og de vigtigere ISM-data for industrien foruden anlægsinvesteringer.

Nøgletallene blandes med Bank of Englands rentemeddelelse, der måske, måske ikke, indeholder en rentereduktion.

- Sænker Storbritannien renten, kan det presse renterne ned, vurderer seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat torsdag.

Fra eurozonen er der i løbet af formiddagen kommet arbejdsløshedstal for juni, der viser en uventet stigning til 6,5 pct. fra 6,4 pct. i maj. Økonomer havde ifølge Bloomberg News ventet en uændret arbejdsløshed.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder