USA/T-bond: Renter fortsatte op for femte dag i træk trods udsigt til flere lempelser

Udgivet den 24-09-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske statsrenter fortsatte atter opad mandag, selv om markedet umiddelbart stadig ser optimistisk på muligheden for flere pengepolitiske lempelser på både kort og lidt længere sigt.

For femte handelsdag på stribe steg renten på den toneangivende tiårige T-bond mandag, da den tikkede et enkelt basispoint op til 3,75 pct.

Tirsdag morgen forrentes den tiårige T-bond 3,76 pct. på markedet i Tokyo.

Det er dog 2 basispoint mindre end ved dansk lukketid mandag.

Fredag steg den tiårige rente med 3 basispoint, og også både tirsdag, onsdag og torsdag i sidste uge gik det opad for renterne, selv om den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag leverede en større rentenedsættelse end ventet blandt økonomerne.

Og der kan meget vel være mere i vente, hvis man skal tro Austan Goolsbee, der er chef for centralbankens lokale afdeling i Chicago.

- Efterhånden som vi har opnået tillid til, at vi er på vej tilbage mod 2 pct. (inflation, red.), er det passende at øge vores fokus på den anden side af Federal Reserves mandat - at overveje risici for beskæftigelsen, sagde Austan Goolsbee mandag ifølge Bloomberg News.

- Det betyder sandsynligvis mange flere rentenedsættelser over det kommende år, fortsatte han.

For den toneangivende toårige rente i USA endte mandagen uændret 3,59 pct.

Tirsdag morgen er den toårige T-bondrente 3,58 pct. i Tokyo.

Dagen bød på foreløbige PMI-tal for september, som samlet endte lidt bedre end ventet, da udfaldet var 54,4 mod ventet 54,3 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det dækkede over en noget dårligere end ventet udvikling i industrisektoren, hvor der stadig ses aftagende aktivitet, men også bedre end ventede takter i servicesektoren, der ser ud til stadig at være i klar fremgang.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯