Aktier/åbning: Fokus til Novo frem mod høring i USA i marked båret frem af Kina

Udgivet den 24-09-2024  |  kl. 09:16  |  
Maersk

Novo Nordisk stiger i den indledende handel på en tirsdag, hvor medicinalkoncernens topchef skal "stå skoleret" for den amerikanske kongres' sundhedskomité senere på dagen. Og med den vægt, som Novo har i det danske eliteindeks, er det dagens joker, der kan bestemme retningen for C25.

Helt i toppen ligger Rockwool på en positiv analyse, og Mærsk-aktierne følger trop på asiatisk medvind.

Samlet går eliteindekset C25 frem med 0,6 pct. til indeks 1989,42 i de første handler, hvor kun Novonesis og Ørsted ligger med fald på henholdsvis 0,6 og 0,1 pct.

Dermed følger det danske marked retningen fra først de asiatiske markeder og nu de europæiske, der har medvind fra pengepolitiske lempelse fra Kina.

- Aktiekursstigningerne kommer, efter at Kinas centralbank har sænket bankernes reservekrav med 0,5 pct. og givet løfter om en yderligere sænkning. Banken lover også nedsættelser af en række rentesatser, skriver Jyske Bank om gaveregnen i det kinesiske.

- Der er ligeledes stimulanser til boligmarkedet i form af nedsættelse af udbetalingskravet ved køb af anden bolig og nedsættelse af realkreditrenten på eksisterende realkreditlån. Det er en ganske omfattende stimulanspakke, men vi tvivler alligevel på, at det er tilstrækkeligt til at rive det kinesiske boligmarked ud af den nedadgående spiral, fremgår det af notatet.

NOVO I FOKUS MED SENATSHØRING

Novos topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, skal i eftermiddag fra klokken 16 dansk tid svare på spørgsmål fra sundhedskomitéen. Og med Bernie Sanders i spidsen vil der være fokus på, hvorfor det danske selskabs diabetesmedicin Ozempic skal være dyrere i USA end i eksempelvis Europa og Canada.

Det er de såkaldte listepriser på diabetes-midlet Ozempic, der er omdrejningspunktet. Og det er sundhedsudvalgets formand, Bernie Sanders, der kommer til at svinge taktstokken, da han tit og ofte har kritiseret medicinalindustrien, for at listepriserne i USA er mange gange højere end andre steder.

Novo stiger med 0,9 pct. til 839,90 kr. i den indledende handel.

ANALYSEMEDVIND TIL ROCKWOOL

Isoleringsmaterialekoncernen Rockwool har fået hævet kursmålet til 3800 kr. fra 3400 kr. af den britiske storbank Barclays, der fastholder anbefalingen "overvægt".

Rockwool stiger 2,7 pct. til 3128 kr.

DSV har fået hævet sit kursmål hos finanshuset DNB til 1775 kr. fra 1465 kr. og købsanbefalingen gentages. Siden logistikgiganten kunne meddele, at den har vundet kapløbet om opkøbet af konkurrenten DB Schenker, har aktien været under fornyet behandling blandt flere analytikere, som har kvitteret med højere kursmål.

DSV-aktien går 1,1 pct. frem til 1386 kr. tirsdag ved handelsstart.

Genmab var pres mandag, efter at Nordea sænkede estimaterne for selskabets driftsindtjening i de kommende år.

Banken venter, at Genmab vil investere store beløb i fase 3-studier med lægemiddelkandidaterne i de kommende år og forudser i den forbindelse, at markedets forventninger til driftsindtjeningen ligger for højt for de kommende år.

Genmab stiger 2,2 pct. til 1624,50 kr. efter et dyk mandag på 5,5 pct.

MÆRSK I MEDVIND

A.P. Møller-Mærsk har hægtet sig på toppen og sejler frem med de asiatiske konkurrenter, der steg pænt tirsdag. Særlig stor var fremgangen i taiwanske Evergreen Marine, der steg over 5 pct.

Mærsk B-aktien stiger 1,8 pct. til 11.135 kr.

Vestas kan se til, at den tyske konkurrent Nordex er løbet med en polsk vindmølleordre.

Med en uges tid tilbage af tredje kvartal er status på ordreindgang på 3,5 gigawatt.

- Dermed mangler cirka 1,0 gigawatt for at nå markedets forventning, men mon ikke der kommer lidt? De sidste seks år er der annonceret ordrer i underkanten af 1,5 gigawatt i den sidste uge af tredje kvartal, påpeger Lars Hytting, chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.

Vestas ligger 0,6 pct. højere i de første handler i 159,80 kr.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Seneste nyheder