Grønne energiselskaber lover nye investeringer i Storbritannien

Udgivet den 11-10-2024  |  kl. 09:21  |  

Nogle af verdens største grønne energiselskaber lover mere end 24 mia. pund i nye private investeringer i hele Storbritannien forud for et møde med den britiske premierminister fredag.

Det skriver The Guardian.

Premierminister Keir Starmer forventes at møde topchefer for Scottish Power, Spaniens Iberdrola og Ørsted for at diskutere multimilliard-pund-projekter få dage før regeringens internationale investeringstopmøde i næste uge.

- Uanset om du er i Skotland, Wales, Nordirland eller England skaber vi betingelserne for, at virksomheder kan trives, og vores internationale investeringstopmøde vil være et springbræt for alle dele af Storbritannien til at være en drivkraft for innovation og investering, fortæller Keir Starmer ifølge The Guardian.

Forud for investeringsmødet kommer den største enkeltstående investering af Scottish Power, som vil fordoble sine planlagte investeringer i Storbritannien, så de når op på 24 mia. pund i løbet af de næste fire år.

Ørsted har også forpligtet sig til at bruge 8 mia. pund på havvind sammen med Greenvolt, der regner med at bruge 2,5 mia. pund på sine planlagte havvindmølleparker.

.\\˙ MarketWire

Oliver Ankjær Christiansen

Seneste nyheder