Ericsson-aktien flyver op efter overraskende regnskab

Udgivet den 15-10-2024  |  kl. 10:47  |  

Aktien bag den svenske teleleverandør Ericsson flyver tirsdag i vejret i kølvandet af selskabets regnskab for tredje kvartal, som var bedre end ventet.

Regnskabet viste, at det er lykkedes telegiganten at vende et tungt underskud til et positivt resultat på 3,9 mia. svenske kr. for kvartalet. Derudover kunne Ericsson blandt andet notere sig en voksende bruttomargin og et nordamerikansk marked, som er vækstet markant i kvartalet med 54 pct. sammenholdt med sidste år.

- Vores resultater for tredje kvartal viser vores fremskridt med stærk bruttomarginudvidelse og positive pengestrømme, der drager fordel af vores kommercielle disciplin og operationelle effektivitetstiltag, skrev Börje Ekholm, administrerende direktør i Ericsson, i forbindelse med regnskabet.

Et mindre positivt aspekt i regnskabet var, at salget faldt med 1 pct. i kvartalet. Dog kan Ericsson notere sig, at den vilde vækst i Nordamerika opvejede nedgangen i de fleste andre markeder.

Regnskabet bliver derfor også betragtet som mere end godkendt af handlerne, som tirsdag sender Ericsson-aktien op i toppen af det svenske eliteindeks Stockholm 30 med en stigning på 7,2 pct. til 83,90 svenske kr.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯