OBLIGATIONER: Fokus på EU og FOMC

Udgivet den 02-02-2000  |  kl. 09:29  |  

København--2. februar--NetPosten--Det amerikanske obligationsmarked steg pænt tirsdag, og det har en positiv afsmittende effekt på Europa, som ligeledes lagde pænt ud fra morgenstunden. Den toneangivende danske statsobligation 6 pct. 2009 åbnede dagen i 101,60 fra 101,20, mens den tyske Bund future steg til 103,80 fra 103,40. I Europa er der dog nu både bekymring over udviklingen mellem Østrig og EU, og en lidt afventende holdning frem til onsdag aftens møde i den amerikanske centralbank.

Bekymringen på udviklingen i Østrig går i det danske marked på, at det kan øge andelen af danskere, som siger Nej til ØMUen. Den bekymring har allerede sendt det ti-årige dansk-tyske rentespænd marginalt ud i 35 basispoint, men spændet kan godt komme længere ud, hvis meningsmålingerne går Nej-sigernes vej.

Markedet ventes i dag at være forholdsvis afventende, da der er møde i den amerikanske centralbank i aften og i Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag. I markedet ventes det, at USA hæver sine renter med 25 basispoint, mens renten bliver holdt uændret i Europa.

En markedsdeltager, som NetPosten talte med onsdag morgen, vurderede, at markedet kunne falde lidt tilbage op til aftenens møde. Kurserne er således steget pænt i den seneste uge, og det er ikke en normal reaktion op til renteforhøjelser.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder