BEC
København--14. december--NetPosten--Kim Benke fra det liberale parti Frihed 2000 mener, at arbejdsgiverne skal have fuld ret til overvågning af medarbejderes forbrug på Internettet og læsning af privat e-mail korrespondance. Det er vel og mærke så længe det foregår i arbejdstiden og på virksomhedens udstyr. Han mener heller ikke, at der er behov for yderligere lovgivning på området, da den lovgivning som allerede eksisterer, er hel klar og tydelig. Virksomhederne må overvåge alt det de vil. Det siger han til MyExecutiveClub.com. efter at have fulgt Kommunedatasagen på nært hold.
Kim Benke, som er en af de få politikere der er inde i stoffet omkring overvågning af medarbejdere, og som endvidere har været med til at lave rapporten "Danmark på Nettet" for Forskningsministeriet, forstår ikke, at der er så stor usikkerhed på området.
- Arbejdsgiveren er i sin fulde ret til at overvåge en medarbejders tid på Internettet, og han er også i sin fulde ret til at læse alle de private e-mails han har lyst til, så længe det foregår på virksomhedens udstyr. Der er simpelthen ikke noget der hedder privat e-mail på virksomhedens computer. Jeg er derfor meget uenig med juraprofessor Peter Blume fra Københavns Universitet, når han siger, at det hører ind under brevhemmelighedsloven. Det han siger passer simpelthen ikke, siger Kim Benkhe til MyExecutiveClub.com.
Frihed 2000 mener ligesom Venstre, at arbejdsgiveren skal have den fulde ret til overvågning og ser ikke noget etisk eller samfundsmæssigt uforsvarligt i det. Det handler om at vænne sig til dette nye medie.
- Der er simpelthen brug for, at vi vænner os til dette medie, men det er samtidig meget vigtigt, at de bliver lavet interne regler på området. Før Internettet kom på banen tænkte man jo heller ikke på at sidde og skrive private breve i arbejdstiden eller få sendt sin private post til firmaets adresse. Det drejer sig ganske enkelt om, at overføre de eksisterende regler over på det nye medie/redskab, siger Kim Benkhe til MyExecutiveClub.
Frihed 2000 vil i første omgang ikke gå ind og lovgive på området, da man simpelthen tror på det gode i mennesket, og mener, at der kan skabes en bedre balance uden en firkantet lovgivning.
- At gå ind og lovgive på området vil ikke være en god ide. Det vil ikke være muligt, uden at disse love blev alt for firkantede og det ville sikkert skabe endnu mere kaos end der er på området i dag. Åbenhed og interne leveregler, det er vejen frem, siger Kim Benkhe til MyExecutiveClub.com.
- Hvis man vil sende private e-mails i arbejdstiden er der to måder at gøre det på. Enten kan man gå ind og åbne en Hot-Mail adresse og sende sine private sager derfra. Eller også skal man benytte sig af krypteringsmetoden, som gør mails ulæselige. Danmark er et af de få lande som har fri krypteringsret, og det kan man jo frit benytte sig af. Men der er altså stadig en chance for at man bliver fyret på grund af for meget privat brug af Internettet, siger Kim Benkhe til MyExecutiveClub.com.
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1187
- næste ›