Auriga's Cheminova ændrer amerikansk kompensationsaftale

Udgivet den 25-02-2002  |  kl. 12:04  |  

I juli 2001 tilkendte en voldgiftsdomstol i USA Auriga's datterselskab Cheminova en kompensation, som efter modregning af afholdte udgifter skulle give selskabet en engangsindtægt på ca. 85 mio. kr. i 2001, men Cheminova har nu indgået en anden kompensationsaftale, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

Kompensationen blev pålagt det amerikanske selskab Griffin LLC, fordi selskabet i 1998 havde opnået en registrering i USA på insektbekæmpelsesmidlet malathion ved at citere Cheminovas data.

Cheminova har siden forhandlet med Griffin om betalingen af kompensationen, og Cheminova har nu indgået en aftale med selskabet. Griffin betaler kontant 50 pct. af den tilkendte kompensation inklusive renter, og beløbet indtægtsføres i 2001. De resterende 50 pct. inklusive fremtidige renter betales som en løbende royalty baseret på Griffins salg af malathion på det amerikanske marked.

Griffin vil, ligeledes i form af royalty-betaling, kompensere Cheminova for en del af de udgifter, Cheminova har haft i forbindelse med at opretholde registreringen af malathion på det amerikanske marked siden 1998. Endelig indebærer aftalen, at Griffin vil kompensere Cheminova for en del af de udgifter, der vil være forbundet med også i fremtiden at opretholde malathion-registreringen på det amerikanske marked.

Som følge af den indgåede aftale vil Cheminova således ikke få en engangsindtægt på 85 mio. kr. i 2001, men derimod en indtægt på 35 mio. kr., idet samtlige afholdte omkostninger i forbindelse med voldgiftssagen, i alt 15 mio. kr., udgiftsføres i 2001.

Cheminova anser aftalen for at være fordelagtig, fordi Cheminova ud over det af voldgiftsdomstolen tilkendte beløb inklusive renter vil blive kompenseret for en del af de udgifter, der gennem de sidste fire år har været afholdt for at opretholde registreringen af malathion, samt fordi der er indgået en aftale om kompensation for fremtidige udgifter forbundet med at opretholde registreringen.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder