USA/T-bond: Lange renter steg igen en spids - men de korte vendte rundt og faldt

Udgivet den 20-09-2024  |  kl. 06:32  |  

Med enkelte begrænsede udsving hen over handelsdagen endte de amerikanske renter en smule højere torsdag.

Også onsdag endte renterne højere, selv om den amerikanske centralbank, Federal Reserve, annoncerede en større end ventet rentenedsættelse som start på lempelsescyklussen.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond steg med et enkelt basispoint til 3,71 pct. torsdag oven på et renteplus på 5 basispoint onsdag.

Fredag morgen er renten på den tiårige T-bond fortsat 3,71 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 2 basispoint mindre end ved danske lukketid torsdag eftermiddag.

Ifølge BMO Capital kan den lidt overraskende rentestigning oven på en stor rentenedsættelse fra Federal Reserve være et tilfælde af en klassisk "køb rygtet, sælg nyheden"-dynamik.

Torsdag var der heller ikke meget, der pegede i retning af, at den amerikanske centralbank ikke vil holde det lovede tempo i lempelserne resten af året, hvor centralbankchef Jerome Powell onsdag varslede yderligere rentenedsættelser på samlet 50 basispoint - hvilket svarer til en nedsættelse på 25 basispoint på hvert af de to resterende møder.

Ganske vist viste den ugentlige statistik over nytilmeldte ledige 219.000 førstegangsledige i sidste uge, hvilket var færre end de 230.000, der var ventet blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det er særligt arbejdsmarkedet, der bekymrer Federal Reserve i forhold til den amerikanske økonomi, og derfor er gode nyheder her måske også lig med, at centralbanken ikke har helt så travlt med lempelserne.

Men da der blot er tale om en enkelt uge og en lille afvigelse, er det næppe noget, der får centralbanktoppen op af stolene.

Et signal om det er også, at den toneangivende toårige rente, der ofte er mere følsom over for forventningerne til centralbanken, faldt med 4 basispoint til 3,58 pct. torsdag.

Fredag morgen forrentes den toårige T-bond med 3,56 pct. i Tokyo.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯