Ørsted indgår elkøbsaftale i Connecticut for nytilkøbt projekt -NY2

Udgivet den 20-12-2018  |  kl. 12:23  |  
Arkiv: Foto

Ørsted er nu kommet et skridt videre i USA, hvor den danske energikoncern har fået godkendt en 20-årige elkøbsaftale i den amerikanske stat Connecticut.

Elkøbsaftalen, der også er kendt under forkortelsen PPA, gælder for havvindprojektet Revolution Wind, som Ørsted fik med i købet af den amerikanske udvikler Deepwater Wind tidligere på året.

- Connecticut er nu en vigtig spiller i USA's havvindindustri. Vi er stolte af et bygge statens første havvindmøllepark. Vi er klar til at foretage store investeringer i vores lokale arbejdsstyrke og i Port of New London for at skrue op for projektet, siger Jeffrey Grybowski, der er Co-CEO hos Ørsteds havvindforretning i USA, i en meddelelse.

Ørsted har indgået aftalen med de to forsyningsselskaber Eversource og United Illuminating, og nu har myndighederne i Connecticut altså godkendt aftalen mellem de tre parter. Prisniveauet er endnu ikke offentliggjort fra hverken myndighederne i Connecticut eller Ørsted, men ifølge lokalmediet The Day har myndighederne oplyst, at raterne for havvindprojektet er "lidt over" markedsprisen.

Nu hvor en del af detaljerne er faldet på plads, vil det danske børsnoterede energiselskab nu accelerere udviklingen af havvindprojektet i staten, og installationsarbejdet begynder i 2022, mens projektet ventes at være i drift året efter.

Samtidig vil Ørsted overholde løftet om at investere mindst 15 mio. dollar, hvilket svarer til næsten 100 mio. kr., i havnen Port of New London, og energikoncernen har også planer om at åbne et nyt udviklingskontor i havnebyen.

KØBTE AMERIKANSK KONKURRENT I NOVEMBER

Ørsted blev egenligt fravalgt ved udbudsrunden for havvind i Connecticut tidligere på året, og i stedet løb amerikanske Deepwater Wind med sejren i staten om opførelsen af et projekt på 200 megawatt (MW).

Den amerikanske udvikler blev i november en del af Ørsted-koncernen, der betalte 510 mio. dollar, hvilket svarer til 3,3 mia. kr., for konkurrenten i USA. Dermed fik det danske energiselskab blandt andet havvindprojektet Revolution Wind ind i folden.

Revolution Wind har en samlet kapacitet på 600 MW, og heraf skal 200 MW leveres til staten Connecticut, mens de resterende 400 MW skal gå til nabostaten Rhode Island.

Ørsted har tidligere udpeget USA som et vigtigt fremtidigt vækstmarked, men indtil videre har selskabet ikke selv haft succes i auktionerne - hvis man ikke medtager sejrerne for Deepwater Wind.

Der er dog stadig en lang række udbudsrunder i vente i USA, og i september i år indgav både Deepwater Wind og Ørsted - der dengang stadig var konkurrenter - et bud i en udbudsrunde for vedvarende energi i netop Connecticut.

Ved udgangen af december er der også budfrist i en udbudsrunde i New Jersey, og Ørsteds administrerende direktør, Henrik Poulsen, har tidligere fortalt til Ritzau Finans, at selskabet forventer at deltage i den.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder