Ørsted: Ny partner køber sig ind i havvindparker i UK og Taiwan

Udgivet den 28-12-2018  |  kl. 07:09  |  

Det japanske energiselskab Jera har købt sig ind i to af Ørsteds havvindmølleparker i henholdsvis Storbritannien og Taiwan.

Jera, der er ejet af Tokyo Electric Power Company og Chubu Electric Power Company, har ifølge Bloomberg News købt en fjerdedel af den britiske havvindmøllepark Gunfleet Sands, som Ørsted ejer hovedparten af.

I 2011 solgte Ørsted - dengang Dong Energy - 49,9 pct. i Gunfleet Sands til Marubeni, mens Ørsted selv beholdt - og fortsat har - en ejerandel på 50,1 pct. Senere blev Marubenis andel splittet i to, så DBJ komme med i ejerkredsen med en andel på 24,95 pct., fremgår det af Ørsteds hjemmeside.

Og det er Marubenis andel, der er blevet solgt til Jera.

Oveni har Jera investeret i en ejerandel på næsten en tredjedel i Taiwans havvindprojekt Formosa 1, hvor Ørsted er medejer med en andel på 35 pct.

Det er første gang, at Jera går havvindmøllevejen i sine investeringer. Men planen er at udvide eget kendskab til den form for energi i forbindelse med udformningen af Formosa 1 og bruge det til "at fortsætte med projekter i Japan og i udlandet", lyder det i en meddelelse fra japanerne ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder