Ørsted: Tysk energigigant vil også jagte vækstmulighederne i Japan

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 13:57  |  
Arkiv: Foto

Den danske energikoncern Ørsted er ikke det eneste selskab, der har set nærmere på mulighederne for at opføre havvindmølleparker i Japan.

Den tyske energigigant RWE har bekræftet planer om at deltage i den første bølge af udbudsrunder for havvind i Japan sammen med den lokale partner Kyuden Mirai, skriver branchemediet Recharge.

Ifølge mediet vil RWE og Kyuden Mirai begynde at forberede sig på at indgive et bud på et havvindmølleprojekt med et fast fundament i udviklingszonen ved Yurihonjo City.

Dermed kommer Ørsted og RWE ikke umiddelbart til at være i direkte konkurrence på nuværende tidspunkt.

I marts slog Ørsted pjalterne sammen med den japanske energikoncern Tepco, og de to selskaber har sammen dannet et joint venture-selskab.

Det fælles selskab vil også arbejde for at afgive et bud i en udbudsrunde fra havvind i Japan. Ørsted og Tepco har dog kikkerten rettet mod et udviklingsområde ud for kysten omkring den japanske by Choshi, som ligger næsten 500 kilometer fra Yurihonjo City.

Japans regering har på nuværende tidspunkt udvalgt i alt fire områder, som bliver de første til at sætte gang i udbudsrunder for havvindmølleprojekter i stor skala.

KONKURRENCEN SPIDSER TIL

Det japanske marked for havvind kan også vise sig at blive den næste store vækstmulighed for den danske energikoncern Ørsted, der allerede har sikret sig et fodfæste uden for Europa med flere kommende store projekter i USA og Taiwan.

Potentialet i Japan er med stor sandsynlighed heller ikke gået konkurrenternes næse forbi.

I Europa er konkurrencen mellem udviklerne af havvind blevet intensiveret i løbet af de seneste år, og i de nye markeder som Taiwan og USA har konkurrencen også vist sig at være intens allerede fra start.

Henrik Poulsen, der er administrerende direktør for Ørsted, forventer heller ikke, at det japanske marked bliver meget anderledes på den front. Det fortalte han i et interview med Ritzau Finans i slutningen af marts.

- Der vil utvivlsomt være en rigtig stærk konkurrence fra japanske aktører alene og fra japanske aktører, der teamer op med andre udenlandske spillere. Vi kommer til at se en udvikling, a la det vi har set i de andre markeder, da de åbnede, på det japanske marked, vurderede han dengang.

Topchefen fortalte også dengang, at han forventede, at udbudsrunden for projektet i Choshi ville finde sted i løbet af andet halvår i 2020.

Matthias Bausenwein, der er direktør for Ørsteds asiatiske forretning, fortalte dog i april til nyhedsbureauet Reuters, at coronakrisen potentielt kunne føre til forsinkelser.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder