Accenture brager op trods nedjustering: AI-vækst og bugnende ordrebog luner

Udgivet den 20-06-2024  |  kl. 16:09  |  

Konsulenthuset Accenture tages godt imod af investorerne torsdag, efter at det amerikanske selskab har offentliggjort sit regnskab for tredje kvartal.

Selv om kvartalet bød på en nedjustering af forventningerne til resten af det forskudte regnskabsår 2023/24, er modtagelsen af kvartalsrapporten positiv.

Flere analytikere påpeger ifølge Bloomberg News, at regnskabet i det store hele var bedre end frygtet - blandt andet fordi værdien af ordrebogen voksede betydeligt mere end ventet i kvartalet.

Væksten er i nogen grad drevet af stigende interesse for Accentures AI-forretning, der voksede til mere end 900 mio. dollar i perioden fra over 600 mio. dollar i andet kvartal af 2023/24.

- Selv om regnskabet ikke var fremragende med svaghed på toplinjen, bør det meget stærke ordretal sammen med en vækst på over 50 pct. på kvartalsbasis i AI-ordrene understøtte aktien, skriver analytiker Adam Crisafulli fra finanshuset Vital Knowledge ifølge Bloomberg News.

Samlet voksede værdien af ordrebogen i tredje kvartal med 23 pct. til 21,1 mia. dollar, mens analytikere adspurgt af Bloomberg News havde regnet med 17,69 mia. dollar.

Både det japanske finanshus Mizuho og amerikanske TD Cowen hæfter sig ved, at regnskabet ikke var så slemt, som det på forhånd var frygtet.

Accenture har nedjusteret forventningerne til indtjeningen, mens omsætningsforventningerne er blevet indsnævret. På toplinjen ventes nu en vækst på 1,5-2,5 pct. fra 1-3 pct., mens der ses en justeret indtjening per aktie på 11,85-12 dollar mod tidligere 11,97-12,20. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet 12,08 dollar.

Aktien i Accenture stiger torsdag 5,9 pct.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯