Aktier/åbning: Coloplast indtager bunden af lyserødt C25 efter negativ anbefaling

Udgivet den 19-09-2023  |  kl. 09:14  |  
Coloplast_skilt

Coloplast har fra starten af tirsdagens danske aktiehandel lagt sig i bunden af C25-indekset, der også samlet set er kommet let negativt i gang.

Der er dog ingen store armbevægelser, mens investorerne ser frem mod onsdagens konklusion på det rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der indledes tirsdag.

Herhjemme blev ugen indledt med et fald på 0,9 pct. for C25-indekset, der var trykket af blandt andet et fald til Novo Nordisk.

Og tirsdag morgen fortsætter nedturen for eliteindekset med et fald på 0,4 pct. til 1720,53. Igen er Novo også blandt de faldende aktier.

Det var rygter om en FDA-anmærkning til en Novo-fabrik i Clayton i staten North Carolina, der mandag fik skabt pres på aktien, der vejer tungt i C25-regi.

Og i tirsdagens let negativt begyndelse fortsætter medicinalpapiret ned med 0,5 pct. til 647,20 kr.

COLOPLAST FÅR NEGATIV ANBEFALING FRA AMERIKANSKE STORBANK

For Coloplast drejer opmærksomheden tirsdag sig om analysenyt fra amerikanske JPMorgan, der har indledt dækning af medicoaktien med anbefalingen "undervægt".

Kursmålet er samtidig sat til 686 kr. - godt 11 pct. lavere end mandagens lukkekurs.

Tirsdag morgen falder aktien med 1,2 pct. og er dermed helt i bunden af C25-indekset.

Mandag indtog NNIT rampelyset med sin kapitalmarkedsdag og dertilhørende nye langsigtede finansielle mål.

De blev umiddelbart positivt modtaget af markedet, og efterfølgende har også svenske SEB løftet sit kursmål for aktien til 122 kr. fra 104 kr.

Anbefalingen er fortsat "køb", fremgår det af Bloomberg News.

NNIT sigter ifølge sine nye mål efter en årlig organisk vækstrate på omkring 10 pct. i perioden 2024-26 og en gennemsnitlig overskudsgrad før særlige poster på omkring 10-13 pct.

Aktien i it-selskabet steg mandag med 4,3 pct., og tirsdag morgen fortsætter den op med 2,3 pct. til 87,60 kr.

SMÅ REGNSKABER I KALENDEREN

Tirsdag er der desuden regnskabsopdateringer fra Dantax og Rovsing, der begge gør endelig status for regnskasåret 2022/23, i kalenderen.

Rovsing har allerede fra morgenstunden lagt sine tal frem, og her er det blandt andet værd at bide mærke i prognosen for det indeværende regnskabsår, 2023/24.

Selskabet venter her en omsætning på 37-41 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 3,5-4,5 mio. kr.

Der er dermed udsigt til klar fremgang. I det netop overståede regnskabsår omsatte Rovsing således for 28,3 mio. kr. og hentede et driftsresultat (EBITDA) på 1,0 mio. kr.

Rovsing-aktien stiger efter regnskabet med 7,6 pct. til 51 kr.

Dantax, der før sit årsregnskab venter et resultat før finansielle poster på 1,5-2 mio. kr. efter skat, stiger fra start tirsdag med 2,3 pct. til 272 kr.

Der er dog kun handlet 122 aktier.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯