Aktier/åbning: Eliteaktierne klædes i rødt

Udgivet den 01-09-2015  |  kl. 09:20  |  
Pandora

De danske aktier følger tirsdag som ventet i hælene på fald på et flertal af verdens aktiebørser, efter at nøgletal fra Kina atter har sat spørgsmålstegn ved væksten i verdens næststørste økonomi.

Det er et sæt skuffende målinger over indkøbschefernes forventninger, de såkaldte PMI-rapporter, fra Kina, der har skabt uroen på aktiemarkederne ved at vise negativ vækst i industrien. Senere tirsdag offentliggøres tilsvarende målinger fra Europa og USA.

- De svage aktivitetstal har her til morgen medvirket til at svække aktierne bredt i Fjernøsten, og fokus i Europa vil fra morgenstunden rette sig mod de PMI-tal, der bliver offentliggjort her i løbet af formiddagen, konstaterer seniorstrateg i Nordea Tine Choi Danielsen i sit morgenbrev.

- Vi forventer, at de vil vise fortsat fremgang, ligesom også det amerikanske ISM vil senere i dag. Så selv om der umiddelbart er lagt op til en negativ start i dag, kan især et stærkere end ventet ISM få stemningen til at vende, ligesom vi så i sidste måned, da vi fik et overraskende stærkt service ISM, uddyber hun.

C20 Cap-indekset ligger ved 9.15-tiden 1 pct. lavere i 962,04, men klarer sig dermed væsentligt bedre end det tyske marked, hvor det toneangivende DAX-indeks falder med 1,6 pct.

Pandora, der var mandagens helt store vinder i C20 Cap med en stigning på 2,2 pct. til 768,50 kr., falder med 1,2 pct. til 759,50 kr.

Også Genmab er placeret i bunden af C20 Cap efter et fald på 1,6 pct. til 587,50 kr. Biotekselskabet er typisk ret følsom over for markedsudsving og har fra den 18. august og frem til tirsdag handlet så højt som 639 kr. og så lavt som 501 kr.

A.P. Møller-Mærsk er sammen med Danske Bank de eneste eliteaktier, der stiger fra morgenstunden. B-aktien i Mærsk ligger 0,4 pct. højere i 11.360 kr., efter at finanshuset Barclays har indledt dækning af aktien med anbefalingen ”overvægt” og et kursmål på 12.600 kr.

Danske Bank, der har fået hævet kursmålet hos Kepler Cheuvreau til 250 kr. fra 200 kr., stiger 0,2 pct. til 206,30 kr.

DFDS har indgået en aftale mellem medarbejderrepræsentanter for SCOP-SeaFrance og Eurotunnel vedrørende frigivelsen af færgerne Rodin og Berlio. Det betyder, at det danske rederi er forpligtiget til at ansætte 202 medarbejdere, der tidligere var ansat i selskabets franske organisation SCOP-Seafrance. Rederiaktien stiger 0,1 pct. til 1087 kr.

Simcorp har fået en ordre fra en større schweizisk bank og stiger med 0,9 pct. til 322 kr.

Parken falder med 0,9 pct. til 57,50 kr. Underholdningskoncernen får ikke dækket dele af det ventede underskud i 2015 ved et salg af F.C. Københavns midtbanespiller Daniel Amartey. Til trods for interesse fra flere europæiske klubber har det ikke været muligt at få enderne til at mødes i dette transfervindue. Parken-aktien steg mandag med 1,8 pct. til 58 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Åbning❯  Aktier❯ 

Relaterede nyheder