Aktier/åbning: Genmab og Vestas trækker frem i bredt positivt C25

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 09:20  |  

Det danske aktiemarked åbner i det grønne torsdag, hvor stigninger i Vestas og Genmab trækker C25-indekset frem forud for resultatet i eftermiddag af det pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

Torsdagen har plusser på tværs af de store indeks i Europa, efter at USA's præsident, Donald Trump, som et tegn på "god vilje" natten til torsdag dansk tid udskød en planlagt toldstigning på kinesiske varer.

Herhjemme løftes C25-indekset med 0,7 pct. til 1160,61 efter godt ti minutters handel.

Onsdagen var også præget af positiv stemning på tværs af aktiemarkederne, der nød godt af grønne vinde fra øst, hvor Kina onsdag fritog en stribe amerikanske varer fra den første runde af toldstigninger, som blev iværksat i juli 2018.

LØFTET ANBEFALING AF GENMAB

Torsdag morgen ligger Genmab i toppen af C25-indekset med en stigning på 2,3 pct. til 1381 kr., efter at JPMorgan er blevet mere positivt stemt over for aktien, der i 2019 er steget 26,4 pct.

Analysehuset har torsdag løftet sin anbefaling af Genmab-aktien til det positive "overvægt" fra "neutral", og i samme ombæring er kursmålet blevet skruet op til 1500 kr. fra 1275 kr.

Pandora ligger lige efter med en stigning på 2,1 pct. til 318,60 kr., hvilket skaber dissonans med den øgede satsning på kursfald fra den amerikanske hedgefond Melvin Capital Management LP .

Onsdag øgede hedgefonden atter sin spekulation i kursfald i aktien i smykkeselskabet Pandora til en position svarende til 1,64 pct. af aktiekapitalen. Så sent som i sidste uge øgede Melvin også sin kortposition fra 1,00 pct. i august til 1,22 pct.

Også Vestas-aktien ser fremgang torsdag morgen, efter at Nordea ser mere positivt på den fremtidige udvikling i aktien.

Storbanken har løftet anbefalingen til "køb" fra "hold", og aktien stiger torsdag morgen 1,1 pct. til 558 kr.

Siden årets start er vindmølleproducentens aktie gået frem med 12,2 pct.

SEKTORROTATION FORTSÆTTER

Der har de seneste dage været en tendens til, at de cykliske aktier og nogle af de aktier, som har haft det særligt svært, har klaret sig godt. Derudover har banksektoren været blandt de mest vindende i det brede europæiske Stoxx-600 indeks.

Med sektorrotationen, der forsatte onsdag, endte FLSmidth næsten i toppen af indekset, der uden videre selskabsnyt trak frem med en stigning på 4,5 pct. Aktien stiger torsdag 0,5 pct. til 310,90 kr.

B-aktien i Mærsk har også nydt godt af interessen for cykliske aktier. De positive meldinger fra Kina og USA, der i løbet af det seneste døgn begge har valgt enten at fritage eller udskyde tidligere meddelte afgifter på hinandens varer, bør alt andet lige være positivt for ikke mindst de aktier, der har et cyklisk element. Aktien stiger torsdag 0,4 pct. til 8062 kr.

Transportselskabet DSV ser også en fremgang torsdag morgen, og aktien stiger 1,1 pct. til 670,60 kr.

FOKUS PÅ ECB OG HANDELSKRIG

Ud over fokus på handelskrigen vil markedets ører og øjne torsdag hvile på rentemødet i ECB, der afholdes torsdag eftermiddag.

Det kan give mere brændstof til den i forvejen voksende risikovillighed i markedet, hvis ECB lever op til forventningerne. Omvendt kan det gå den anden vej igen, hvis meldingerne skuffer.

Markedets helt klare forventning er, at centralbanken vil sænke renten, men derudover vil der være fokus på tiltag som nye obligationsopkøb og rentedifferentiering samt centralbankens forventninger til den fremtidige rentebane.

ECB offentliggøre sin rentebeslutning kl. 13.45 og det efterfølges af et pressemøde med centralbankchef Mario Draghi kl. 14.30.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder