Aktier/åbning: GN tager føringen i let positivt marked

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 09:18  |  
Carlsberg

Det danske eliteindeks er fredag åbnet med en mindre stigning, hvor GN-aktien har lagt sig i spidsen efter to løftede kursmål hos Danske Bank og Nordea.

Det danske C25-indeks ligger efter et kvarters handel marginale 0,03 pct. højere i 1493,25, og dermed er der udsigt til endnu en lukkerekord til eliteindekset.

Det tyske DAX-indeks åbner til sammenligning med et lille fald på 0,1 pct.

LØFTEDE KURSMÅL TIL GN

GN får løftet sit kursmål til 527 kr. fra 478 kr. hos Nordea, der gentager sin positive anbefaling "køb".

Danske Bank har også kigget på aktierne i høreapparat- og headsetproducenten, og her bliver kursmålet løftet til 550 kr. fra 500 kr. med en gentaget købsanbefaling.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

GN-aktien åbner fredag med et plus på 1,7 pct. i 490,30 kr., og dermed er der udsigt til endnu en lukkerekord for aktien.

De sundhedsrelaterede aktier klarer sig især godt, hvor Genmab-aktien løftes 1,0 pct. til 2387 kr., og Ambu stiger 0,6 pct. til 165 kr.

Modsat har A.P. Møller - Mærsks B-aktie med et fald på 1,1 pct. til 9590 kr. indtaget en bundplacering i C25-regi.

CARLSBERG FORTSAT I FOKUS EFTER TORSDAGENS OPJUSTERING

Carlsberg opjusterede torsdag eftermiddag sine forventninger, så bryggeriet nu venter nu et højt encifret organisk fald i driftsindtjeningen, EBIT, mod tidligere et fald på 10-15 pct.

Opjusteringen skyldes en bedre end ventet udvikling i resultaterne i august, en fortsat solid udvikling i volumenerne i Østeuropa og forbedrede udsigter i det vestlige Kina, efter at restriktioner i forbindelse med andenbølgen af coronaudbruddet for nylig er blevet lempet.

Ifølge Bloomberg News har Danske Bank efterfølgende løftet sit kursmål for aktien en anelse til 1035 kr. fra tidligere 1000 kr. og gentaget "køb".

Aktierne i Carlsberg åbner uændret i 887 kr. efter torsdagens stigning på 2 pct.

ONXEO HAR PENGE NOK TIL 2022

Onxeo, der er opstået efter fusionen mellem Topotarget og franske Bioalliance Pharma, lykkedes i første halvår at øge sin likviditetsposition til 19,6 mio. euro mod 5,7 mio. euro ved udgangen af 2019, og dermed har koncernen midler nok til at videreføre sin drift til første kvartal 2022.

Det fremgår af biotekselskabets regnskab for første halvår af 2020, der blev præsenteret torsdag efter dansk lukketid.

Fremgangen i kontantbeholdningen stammer fra et aktiesalg, som sikrede koncernen 10,5 mio. euro samt penge fra en aftale med Acrotech Biopharma, som købte de globale rettigheder til kræftmidlet Belinostat, på 5,1 mio. euro.

Onxeo-aktien stiger 1,6 pct. til 5,20 kr.

SEJR TIL FCK OG NEDERLAG TIL AGF i EUROPA LEAGUE-KVALIFIKATION

To danske børsnoterede fodboldklubber var torsdag aften i ilden i kvalifikationen til Europa League.

FC København, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, leverede torsdag et flot comeback, da det blev til en sen 2-1-sejr over IFK Göteborg i kvalifikationen til Europa League.

AGF skuffede fælt i Slovenien torsdag aften, hvor klubben tabte med 0-3 ude mod NS Mura. Dermed er aarhusianerne færdige i kvalifikationen til Europa League.

Parken-aktien løftes 4,0 pct. til 73,60 kr., mens AGF-aktien taber 5,3 pct. til 0,65 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder