Aktier/åbning: Novozymes dykker til bunds efter lille opjustering

Udgivet den 21-10-2020  |  kl. 09:17  |  
Novozymes - Research

Enzymkæmpen Novozymes indtager bundplaceringen i C25-indekset, efter selskabet i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal har opjusteret forventningerne til 2020 marginalt.

Generelt er stemningen negativ i det danske C25-indeks, der falder med 0,5 pct. til indeks 1559,82 efter en tirsdag, hvor indekset faldt med 0,2 pct. til 1566,9.

Den positive stemning fra de amerikanske aktiefutures, der stiger 0,5-0,6 pct. og DAX-futuren, der stiger 0,3 pct., ser altså ikke umiddelbart ud til at smitte af på de danske aktier.

Et vedholdende håb om, at der snart nås enighed om en ny coronahjælpepakke i USA sendte tirsdag de amerikanske aktier op. Demokraternes Nancy Pelosi havde ellers sat tirsdag aften som en tidsfrist for at blive enige.

Men tirsdag forhøjede Det Hvide Hus sit bud på en hjælpepakke til 1880 mia. dollar fra 1800 mia. dollar. Det blev modtaget med optimistiske toner fra Nancy Pelosi, og meldingen er nu, at hun håber på, at der i denne uge kan nås en aftale, som er både større, bedre og retroaktiv.

REGNSKAB FRA NOVOZYMES

På det danske marked er opmærksomheden rettet mod Novozymes, der dykker med 2,9 pct. til 402,90 kr. og dermed veksler tirsdagens stigning på 1,5 pct. til et fald.

Enzymkoncernen har skruet forventningerne til EBIT-marginen for 2020 op til 26-27 pct. fra tidligere 26 pct. Forventningen til den organiske vækst fastholdes i niveauet minus 2 pct. til plus 2 pct.

Selve regnskabet for tredje kvartal viser en omsætning på 3,43 mia. kr. mod ventet 3,51 mia. kr., mens driftsresultatet (EBIT) lander på 894 mio. kr. mod ventet 886 mio. kr. ifølge gennemsnitsestimater indsamlet af Novozymes selv.

Driftsmarginen lander på 26,1 pct. mod ventet 25,2 pct., mens den organiske vækst i tredje kvartal lyder på minus 3 pct. Her var ventet minus 2,4 pct.

Novozymes' resultat efter skat lander på 711 mio. kr. og er dermed lidt bedre end forventningen, der lød på 689 mio. kr.

Sydbanks Novozymes-analytiker, Per Fogh, kalder regnskabet for en pose blandede bolsjer.

- Regnskabet lander meget som forventet både på omsætning og organisk vækst. Det er bare fordelt lidt anderledes på divisionerne, end det var forventet inden, sagde Per Fogh forud for markedets åbning, hvor han vurderede, at aktien skulle en lille smule op.

NYE KURSMÅL TIL LUNDBECK OG CHR. HANSEN

Medicinalkoncernen Lundbeck har fået hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" af finanshuset SEB, skriver Bloomberg News. Samtidig er der barberet 20 kr. af kursmålet, så det nu lyder på 230 kr.

Lundbeck-aktien stiger med 0,5 pct. til 196,10 kr.

Også ingredienskoncernen Chr. Hansen har fået hævet anbefalingen af Goldman Sachs til "neutral" fra tidligere "sælg". Kursmålet er samtidig løftet til 660 kr. fra 600 kr. per aktie, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Kursmålet er dog fortsat under Chr. Hansens aktuelle aktiekurs på 665,80 kr., efter Chr. Hansen-aktien steg med 0,2 pct. tirsdag. Onsdag starter Chr. Hansen-aktien med en stigning på 1 pct. til 672,40 kr.

KONKURRENTNYT FRA UDLANDET

Derudover kan der komme fokus på Danske Bank, Nordea, DFDS og Vestas, da der kommer regnskaber fra en række udenlandske konkurrenter.

Den svenske storbank Handelsbanken har leveret indtægter, der var nogenlunde på niveau med forventningerne i tredje kvartal, mens indtjeningen var presset af store restruktureringsomkostninger.

Men med samlede hensættelser til dårlige lån på 49 mio. svenske kr. i juli, august og september, overraskede Handelsbanken positivt, da analytikerne havde regnet med 793 mio. svenske kr., ifølge estimater indsamlet af Infront Data.

Danske Bank falder knap 0,1 pct. til 94,40 kr., mens Nordea falder med 0,1 pct. til 50,20 kr.

Finske Viking Line, der er konkurrent til DFDS, har leveret et regnskab for tredje kvartal, der bærer præg af, at koncernen har været hårdt ramt af coronakrisen. Salget dykker til 56,6 mio. euro fra 153,8 mio. euro i samme kvartal sidste år, mens driftsindtjeningen bliver et underskud på 7,8 mio. euro mod et plus på 26,2 mio. euro i samme periode sidste år.

DFDS-aktien falder med 0,4 pct. til 241,40 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder