Aktier: Genmab fører an i blandet eliteindeks

Udgivet den 07-09-2015  |  kl. 10:21  |  
Administrerende direktør Anders Runevad Vestas

Det danske aktiemarked er hovedsageligt i grønt terræn mandag formiddag, hvor 12 aktier i det toneangivende danske C20 Cap-indeks ligger i plus, mens otte ligger i minus.

Mandag ved 10-tiden stiger indekset 0,2 pct. til 968,21.

Dagens højdespringer ser endnu en gang ud til at være biotekselskabet Genmab, der bliver båret frem i dagens aktiehandel af gode nyheder fra de amerikanske sundhedsmyndigheder.

I USA får Genmab og partneren Janssen Biotech medvind fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, der har givet kræftlægemidlet Daratumumab særstatus. FDA har givet midlet "Priority Review"-status, hvilket sikrer en hurtigere vej gennem godkendelsesprocessen. Den vejledende deadline er nu 9. marts 2016, hvilket dog ikke er en garanti for færdigbehandling.

- Nyheden er helt på linje med vores forventninger, men ikke desto mindre er det klart positivt. Ligeledes er det vores klare forventning, at Daratumumab ender med at blive godkendt af myndighederne inden for seks måneder, siger Torben Høyer, chefaktierådgiver hos Nordea, til Ritzau Finans.

Genmab-aktien stiger 2,1 pct. til 625,50 kr. efter fredagens fald på 2,5 pct.

Danske Bank indtager andenpladsen med en stigning på 0,7 pct. til 208,40 kr. I den anden ende af skalaen ligger William Demant, som fortsætter de negative takter fra fredag og dykker 1,4 pct. til 542,50 kr.

På det mere generelle plan lurer usikkerheden om den kinesiske vækst fortsat, og usikkerheden blev ikke ligefrem dæmpet mandag morgen, da det nationale statistikbureau i Kina skruede en smule ned for væksttallene fra 2014. Hidtil har væksten for sidste år lydt på 7,4 procent, men det tal er nu blevet nedjusteret til 7,3 procent, skriver Reuters.

Det vil dog ikke trække aktierne ned i mandagens handel, vurderer chefaktierådgiveren.

- Vækstniveauet er allerede på langt højere niveauer, end vi kommer til at se fremover, så jeg tror ikke, at det kommer til at gøre den store forskel. I stedet vil investorerne fokusere på denne uges kinesiske nøgletal, herunder handelstal tirsdag og inflation torsdag, påpeger Torben Høyer.

Vindmølleproducenten Vestas får en god anbefaling med på vejen fra Nordea. Bankens Vestas-analytiker har været på besøg hos selskabets underleverandører i USA og kan bekræfte, at der er fuld fart på det amerikanske vindmarked. De positive oplevelser i USA underbygger den gode historie for Vestas, fortæller chefaktierådgiveren.

Vestas-aktien stiger 0,6 pct. til 353,40 kr.

Uden for eliteindekset er der fokus på grossistkoncernen Solar, som er ikke længere en anbefalelsesværdig aktie, ifølge analytikerne i finanshuset HSBC. Nu skæres anbefalingen til "hold" fra tidligere "køb", rapporterer Bloomberg News, og aktien bliver sendt ned med 0,6 pct. til 434,50 kr.

Forud for børsåbningen mandag viste en statistik for tysk industriproduktionen en fremgang på 0,7 pct., hvilket var dårligere end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en fremgang på 1,1 pct. Dog er udviklingen markant bedre end i juni, hvor tallet viste en tilbagegang på 1,4 pct.

Resten af dagen er fattig på nøgletal, modsat tirsdag der blandt andet byder på handels- og inflationstal fra Kina samt BNP-tal for eurozonen.

/ritzau/FINANS

Jonas Mathiesen Bang +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Åbning❯  Aktier❯ 

Relaterede nyheder