AKTIER: Let stigende marked med Carlsberg og FLSmidth i fokus

Udgivet den 20-02-2006  |  kl. 17:03  |  

Det danske aktiemarked kørte opad i mandagens handel, men under en noget beskeden omsætning, da det amerikanske marked holder lukket i dag pga. Presidents Day. Således er der stadig vinterferie-stemning herhjemme.

Ved lukningen lå det toneangivende OMXC20-indeks 1,02 point (0,3 pct.) højere i 391,96.

- Kortsigtet kan der godt komme en stigning op mod 400, så vi igen får en test af dette niveau, siger Lars Persson, aktieanalytiker på DK Trends, i en kommentar.

Denne uge byder på flere regnskaber fra en række sværvægtere i Danmark. Sydbank vurderer, at der generelt er udsigt til pæne regnskaber fra de danske virksomheder - heriblandt GN Store Nord og SimCorp - i denne uge, som ventes at understøtte den danske aktiestemning.

Carlsberg offentliggør tirsdag sit helårsresultat, hvorimod Nordea og GN Store Nord er klar torsdag. For fuldstændig oversigt, se NetPostens Finanskalender i venstre side.

S&P/Nordea nedjusterede anbefalingen på Carlsberg til Hold fra Køb før tirsdagens regnskab, og det var medvirkende til, at aktien satte sig med 1,6 pct. til kurs 382. Nedjusteringen skyldes, at aktien har nået bankens kursmål på 385 kr. efter at have leveret de forventede tiltag omkring restrukturering, russisk integration, afhændelse af ejendomme m.v.

FLSmidth steg 3,7 pct. til 181 kr., efter at Holcim har placeret en ordre hos FLSmidth til en samlet værdi af 247 mio. USD på en ny produktionslinie i Ste. Genevieve i staten Missouri, USA. Det drejer sig om en helt ny fabrik beliggende ved Mississippi floden, hvor der opføres verden største produktionslinie til cementklinker med en kapacitet på 12.000 tons i døgnet eller over 4 millioner årstons.

Søndagsavisen steg yderligere 2,6 pct. til kurs 78 på rygter om, at en islandsk koncern skulle være interesseret i at opkøbe selskabet.

B&O er kommet ned fra højderne, da der blev taget profit oven på fredagens store kursstigning. Samtidig har Jyske Bank nedjusteret aktien til Akkumuler fra Køb. B&O endte 3,0 pct. lavere i kurs 742.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder