Aktier/middag: Ambu flyver til vejrs på positive nyheder fra USA

Udgivet den 15-04-2019  |  kl. 11:35  |  
Arkiv: Foto

Ambu flyver højt på det danske aktiemarked mandag middag, hvor det samlede danske eliteindeks, C25, samlet går op med 0,3 pct. til indeks 1147,44.

Det skyldes blandt andet en kursstigning på 6,9 pct. til 187,80 kr. for Ambu, der får et rygstød fra nye foreløbige resultater fra en undersøgelse, som de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, står bag.

Resultaterne indikerer, at smittefaren ved brug af genanvendelige duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, er højere end forventet.

Analyserne af årsagen til resultaterne er lige nu på vej, men nogle af de faktorer, der kan spille en rolle, er beskadiget udstyr og fejl i rengøringsprocesserne, lyder det i en meddelelse fra FDA.

Nyheden bringer fokus på potentialet for de duodenoskoper til engangsbrug, som Ambu har under udvikling.

- Rapporten bekræfter egentlig bare det, vi ved i forvejen - nemlig at der er kontamineringsrisiko med de her duodenoskoper. Det har mange åbenbart været usikre på, siden aktien stiger så meget i dag, siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier.

NYT OM VA-MARKEDSANDELE

Mandag er der også fokus på GN og Demant, efter at der er kommet marts-tal for høreapparatproducenternes markedsandel i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs, VA, der tilpasser høreapparater til militærveteraner.

Mens Demant måtte se sin markedsandel bakke, så kan GN omvendt glæde sig over en voksende andel af markedet. Den gode nyhed følger, efter at GN Audio, der er GN's headsetforretning, i fredags opjusterede forventningerne til både den organiske vækst og driftsmarginalen.

Oven på en indledende kursstigning er GN-aktien faldet tilbage og ligger mandag middag 0,1 pct. lavere i 335,90 kr. Demant-aktien ligger samtidig 0,2 pct. højere i 197,85 kr.

Også Rockwool-aktien er med til at hive C25-indekset op med en stigning på 1,2 pct. til 1637 kr. ABG Sundal Collier har ganske vist gentaget sin salgsanbefaling af isoleringsaktien, men kursmålet er til gengæld blevet skruet op til 1414 kr. fra 1385 kr.

ABG Sundal Collier har også set nærmere på Roblon, efter at selskabet fredag nedjusterede forventningerne til regnskabsåret 2018/19 blandt andet på grund af økonomiske problemer hos en af selskabets største kunder, den tyske vindmølleproducent Senvion, der undersøger mulighederne for rekonstruktion af sin forretning.

Nedjusteringen sendte fredag Roblon-aktien ned med 13,6 pct., og mandag middag fortsætter nedturen med et fald på 1,7 pct. til 175 kr. Hos ABG Sundal Collier anbefaler man nu "sælg" af aktien mod før "hold". Kursmålet er ydermere sat ned til 142 kr. fra 228 kr.

AMERIKANSKE REGNSKABER

Foruden de enkelte nyheder fra det danske aktiemarked er fokus mandag rettet mod den anden side af Atlanten, hvor der kommer regnskaber fra Citigroup og Goldman Sachs, hvilket bliver efterfulgt af regnskab fra Bank of America tirsdag.

Selv om der typisk ikke kan drages en direkte parallel mellem de amerikanske bankregnskaber og de danske, så vil der alligevel være flere ting, som kan tages med fra de amerikanske, vurderer Tue Østergaard.

- Der er en enorm nervøsitet for, at USA er på vej ned i gear, i forhold til at BNP-væksten er aftagende i USA ind i anden halvdel af 2019 og ind i 2020. Derfor vil man med bankregnskaberne prøve at se, om man kan finde indikationer på væksten.

- Derudover er der altid stor fokus på den amerikanske bank- og finanssektor, for hvis det går den godt, så kan det have nogle afsmittende effekter på samme sektor rundt om i resten af verden, siger han.

Herhjemme ligger de tre C25-banker, Danske Bank, Jyske Bank og Sydbank, mandag middag med stigninger på henholdsvis 0,3 pct. til 127,35 kr., 0,4 pct. til 274,90 kr. og 0,1 pct. til 144,60 kr.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder