Aktier/middag: FLSmidth stiger med banker og ISS i rødt marked

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 11:20  |  
DSV medarbejdere

De danske aktier holder tirsdag ikke helt samme retning som ude i Europa. Regnskabsaktuelle FLSmidth går dog mod strømmen og er en af de syv C25-aktier, der stiger.

Ude i Europa er der små plusser og små fald, men i Danmark falder eliteindekset med 1,3 pct. til 1432,36.

- I øjeblikket har vi lidt af et kængurumarked. Lidt ned den ene dag og lidt op den anden dag. Det er nok en tendens, vi vil se i de kommende dage også, vurderer senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje.

FLS STIGER EFTER FALD

FLSmidth havde allerede taget det meste af spændingen ud af dagens kvartalsregnskab, idet sløret for foreløbige tal for andet kvartal allerede blev løftet den 24. juli. Siden da er aktien faldet omkring 20 kr.

- Siden 24. juli har aktien underperformet sine peers. Det er nok i det lys, at man skal se dagens stigning på 1,9 pct. til 192,65 kr., vurderer aktiehandleren.

Koncernen bekræftede de foreløbige tal for perioden, som tydeligt afspejler, at FLSmidth blev hårdt ramt af coronakrisen, idet kvartalsresultatet efter skat faldt til minus 17 mio. kr. fra et overskud på 223 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Med i toppen ligger bankerne Jyske Bank og Danske Bank samt ISS.

ISS stiger 2,7 pct. til 101,25 kr., mens de to banker stiger med henholdsvis 2 pct. og 0,6 pct.

I den tunge ende ligger Novo Nordisk, der falder med 1,2 pct. til 409,80 kr.

- Investorerne er nok usikre op til regnskabet fra medicinalkoncernen, der lander torsdag, vurderer Christian Thatje.

Overordnet vurderes det, at Novo Nordisk efter tocifrede vækstrater i første kvartal kan se frem til en kraftig opbremsning i andet kvartal, hvor patienter og distributører ventes at have brugt af de nødlagre af medicin, der blev opbygget tidligt under udbruddet af coronavirus.

Det viste i hvert fald sidste uges regnskab fra konkurrenten Eli Lilly. De gode takter fra første kvartal var vendt til modvind.

DSV KAN IKKE HOLDE REKORDNIVEAU

Transportkoncernen DSV Panalpina fremlagde et forrygende regnskab forleden, og siden er løftede kursmål strømmet ind.

Tirsdag er storbanken JPMorgan er på banen med et løft til 1000,28 kr. fra 923,17 kr., mens anbefalingen "overvægt" gentages. Og også tyske Berenberg har skruet op - her til 1000 kr. fra 755 kr., mens anbefalingen "køb" gentages.

Mandag lukkede DSV-aktien i kursrekorden 898,40 kr. efter en stigning på 3,6 pct., men tirsdag falder aktien 1,1 pct. til 888,20 kr. Aktien er i år steget 16 pct.

REGNSKABSNYT

Banknordik er kommet godt gennem andet kvartal af 2020, hvor banken ikke har været synderligt påvirket af covid-19. I kvartalet voksede bundlinjen til 82,3 mio. kr. fra 65,9 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Nedskrivninger på udlån udgjorde netto en tilbageførsel på 22 mio. kr. i andet kvartal 2020 mod nedskrivninger for 24 mio. kr. i første kvartal 2020. Aktierne falder 0,9 pct. til 106 kr.

Athena Investment falder 2,1 pct. til 3,25 kr. efter at have leveret tal.

Athena Investments, som i 2019 solgte størstedelen af sine vind- og solaktiver, kom ud af første halvår med et driftsresultat, EBITDA, på minus 2,0 mio. euro mod et resultat på 3,2 mio. euro i samme periode sidste år.

Per 30. juni bestod Athenas portefølje af sol- og vindprojekter i Italien med en kapacitet på 57,4 megawatt, men da selskabet arbejder på et frasalg af de aktiviteter er de klassificeret som ikke-fortsættende aktiviteter i regnskabet.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder