Aktier/middag: Genmab trodser negativt C25 tynget af Pandora og ISS

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 11:44  |  
Arkiv: Foto

Luften er gået en smule af ballonen i det danske eliteindeks, C25, efter torsdagens lukkerekord.

Ved middagstid fredag ligger C25 nede med 0,2 pct., og markedet har været præget af små udsving i den tidlige handel.

I toppen trækker Genmab pænt fra de øvrige med en stigning på 2,3 pct. til 2418 kr., mens også GN ligger i et solidt plus efter et par kursopjusteringer.

- Det er en stille dag. C25 ligger næsten i nul, og der er ikke noget, der er specielt bemærkelsesværdigt. Genmab stiger, og det kan skyldes, at de er på en investorkonference, men der har ikke været de store nyheder ude, lyder vurderingen fra Daniel Fabricius, børsmægler hos ABG Sundal Collier.

LØFTEDE KURSMÅL TIL GN

GN ligger ved middagstid til et pænt løft på 1,1 pct. til 487,40 kr., efter at selskabet har fået nye kursmål fra Nordea og Danske Bank.

Nordea løfter kursmålet til 527 kr. fra 478 kr. hos og gentager sin positive anbefaling "køb".

Danske Bank har også kigget på aktierne i høreapparat- og headsetproducenten, og her bliver kursmålet løftet til 550 kr. fra 500 kr. med en gentaget købsanbefaling.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Foruden fremgang til Genmab og GN, er der også vind i sejlene til de øvrige sundhedsaktier, da Ambu stiger med 0,5 pct., mens Coloplast og Novo Nordisk begge stiger 0,2 pct.

FOKUS PÅ FRAGTRATER

Mærsk-interessenter kan noterer sig endnu en fremgang i fragtraterne på ruter ud af Shanghai.

For ottende uge i træk steg rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI). Ligeledes for ottende uge i streg var der fremgang for spotpriserne på de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor raterne steg med 2,7 pct. til 1082 dollar per tyvefodscontainer (teu), viser opgørelsen fredag.

Her er Mærsk sammen med partneren MSC markedsleder på Asien/Europa-ruterne.

Men de stigende fragtrater kan både være godt og skidt for Mærsk, vurderer Daniel Fabricius.

- Indtil videre har man ikke set en nedgang i raterne. Der har jo været et rygte om, at den kinesiske stat ville sætte en dæmper på raterne. Så jeg ved ikke, om det er godt eller dårligt nyt, at raterne stiger mellem Europa og Asien, for det kan godt blive en trigger for Kina til at kigge yderligere på det, siger Daniel Fabricius.

Mærsk B-aktien falder fredag 1,1 pct. til 9588 kr., mens A-aktien dykker 1 pct. til 8905 kr.

CARLSBERG FÅR KURSMÅLSJUSTERING EFTER OPJUSTERING

Carlsberg opjusterede torsdag eftermiddag sine forventninger, så bryggeriet nu venter nu et højt encifret organisk fald i driftsindtjeningen, EBIT, mod tidligere et fald på 10-15 pct.

Opjusteringen skyldes en bedre end ventet udvikling i resultaterne i august, en fortsat solid udvikling i volumenerne i Østeuropa og forbedrede udsigter i det vestlige Kina, efter at restriktioner i forbindelse med andenbølgen af coronaudbruddet for nylig er blevet lempet.

Ifølge Bloomberg News har Danske Bank efterfølgende løftet sit kursmål for aktien en anelse til 1035 kr. fra tidligere 1000 kr. og gentaget "køb". Også svenske Handelsbanken hæver sit kursmål for aktien, så det nu lyder på 850 kr. mod tidligere 800 kr. Her er anbefalingen fortsat "sælg".

Aktierne i Carlsberg dykker 0,9 pct. til 879,40 kr. efter torsdagens stigning på 2 pct.

NERVØSITET OM NY ISS-TOPCHEF

I bunden af C25 ligger Pandora og ISS og kæmper om sidstepladsen i indekset.

Mens Daniel Fabrius vurderer, at Pandora-aktien er præget af gevisnthjemtagning efter den seneste tids stigninger, er der større nervøsitet omkring ISS-aktien.

- ISS er gennem den seneste tid faldet lidt. Der er jo kommet en ny direktør, og det kan være, at folk er lidt bange for "kitchen sinking", altså at den nye administrerende direktør tager alting på en gang, og nedjusterer til den negative side, så det er hans tal og ikke den tidligere direktions tal, lyder det fra Daniel Fabricius.

Pandora-aktien dykker 2,6 pct. til 475,60, mens ISS falder 2,4 pct. til 91,52 kr.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder