Aktier/tendens: Apple stopper festen på Novos regnskabsdag

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 08:24  |  

Den maniodepressive aktiestemning fortsætter fredag, hvor investorerne efter torsdagens festdag har udsigt til en dag med mundvigene nedad. Det sker på en dag, hvor børskæmpen Novo Nordisk har aflagt kvartalsregnskab.

Aktiemarkederne er fredag blandt andet presset tilbage, efter at torsdagen amerikanske eftermarked bød på sæsonens største regnskabsdag, hvor investorerne reagerede negativt på tallene fra teknologigiganterne Apple og Amazon.

Det kan især aflæses i futures for teknologiindekset Nasdaq, der ligger med et fald på 2,3 pct. De to andre toneangivende amerikanske aktieindeksfutures ligger med fald på 1,9 pct., mens futuren for det tyske DAX-indeks peger mod en negativ åbning på 1,5 pct.

C25-indekset stod torsdag malet i grønt med en stigning på 2 pct. til 1493,91, hvilket var en solid vending efter onsdagens risk-off-dag, hvor eliteindekset dykkede med 2,5 pct.

NOVO-REGNSKAB UDEN DE STORE OVERRASKELSER

Novo Nordisks regnskab for tredje kvartal indeholder som ventet ikke de store overraskelser, da selskabet allerede i starten af oktober opjusterede forventningerne og i den forbindelse præsenterede enkelte væksttal.

Medicinalgiganten omsatte for 30,9 mia. kr. mod ventet 31,0 mia. kr. blandt analytikerne ifølge estimater, som Novo har indsamlet forud for regnskabet.

Driftsresultatet (EBIT) landede på 12,8 mia. kr. mod ventet 13,1 mia. kr. blandt analytikerne og 12,9 mia. kr. i tredje kvartal af 2019.

Det er bare lige over tre uger siden, at Novo Nordisk opjusterede forventningerne i lokal valuta, og prognosen fastholdes i regnskabet for tredje kvartal. Til gengæld opdaterer Novo sine forventninger i kroner med de seneste valutakurser, og løfter forventningerne til de frie pengestrømme.

Diabetesforretningen overrasker positivt, hvor GLP-1'erne Victoza og Ozempic overrasker positivt, mens salget af den orale udgave af semaglutid, Rybelsus, sælger svagere end ventet.

Novo Nordisk-aktien lukkede torsdag med en stigning på 0,8 pct. i 425,05 kr.

VESTAS FÅR KURSMÅLSLØFT EFTER FULD OVERTAGELSE AF MHI VESTAS

Vestas-aktien bragede torsdag frem med en stigning på 7,6 pct. til 1095,50 kr. efter meddelelsen om, at selskabet overtager MHI's ejerandel i det nu tidligere joint venture-selskab MHI Vestas Offshore Wind og dermed bliver eneejer.

I kølvandet af den nyhed har Danske Bank hævet sit kursmål for vindmølleaktien til 1225 kr. fra 1030 kr. med en gentaget købsanbefaling.

Kursmålet for aktien i Vestas er torsdag også blevet løftet 14 pct. til 1200 kr. fra førhen 1050 kr. af finanshuset SEB Equities, der gentager anbefalingen "køb".

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

ØRSTED FÅR NY KØBSANBEFALING AF JEFFERIES

Anbefalingen af aktien i Ørsted er torsdag blevet indledt med "køb" af investeringsbanken Jefferies.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Kursmålet er sideløbende blevet sat til 1150 kr.

Trods en opjustering tidligere på ugen er Carlsberg stadig ikke i kridthuset hos den svenske storbank Handelsbanken, der skærer sit kursmålet for aktien til 800 kr. fra 850 kr.

Anbefalingen er uændret "sælg".

Torsdag faldt bryggeriaktien med 0,5 pct. til 820 kr.

Anbefalingen af aktien i Spar Nord Bank er torsdag blevet løftet til "køb" fra "hold" af finanshuset SEB Equities.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Kursmålet er samtidig løftet 8 pct. til 61,70 kr. fra førhen 57,00 kr. Det nye kursmål indikerer da også et potentiale på 16 pct. i forhold til lukkekursen torsdag i 53,20 kr., der kom efter regnskabet for tredje kvartal og en stigning på 3,1 pct.

H+H OPJUSTERER TRODS TILBAGEGANG

Porebetonkoncernen H+H har torsdag opjusteret sine forventninger til 2020, da koncernen ser en højere efterspørgsel på markedet i Storbritannien i resten af året end tidligere antaget. Derfor ventes nu et mindre fald i omsætningen end førhen, og driftsoverskuddet ses højere.

Samtidig har H+H lagt foreløbige tal for tredje kvartal frem, og de vidner om, at det er gået tilbage i år, da coronapandemien har ramt koncernens byggemarkeder.

H+H-aktien lukkede torsdag med en stigning på 2,7 pct. i 114 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder