Aktier/tendens: Fokus på Chr. Hansen efter frasalg i ventet grøn start

Udgivet den 28-09-2020  |  kl. 08:22  |  

Pilen peger i retning af en positiv start på ugen for det danske aktiemarked. Der er gode strømninger på aktiemarkederne i den øvrige verden, hvor de asiatiske markeder mandag morgen ligger til pæne plusser.

Også futures for de europæiske og amerikanske markeder viser fremgang, hvor de amerikanske markeder indikeres op med mellem 0,4 og 0,6 pct. Futures for det toneangivende tyske Dax-indeks viser en stigning på 1,8 pct. før markedsåbning.

Dermed ser det ud til, at det danske eliteindeks, C25, kan fortsætte fredagens gode takter, hvor det som et af de få europæiske indeks modstog det tiltagende mismod, der prægede ugens afslutning. Fredag lukkede C25 oppe med 0,5 pct. til indeks 1472,6.

Blandt C25 selskaberne er det i særdeleshed Chr. Hansen, der kan tiltrække sig opmærksomhed, efter at selskabet lørdag meddelte, at det har frasolgt sin farvedivision til den svenske kapitalfond EQT.

Der er derudover konkurrentnyt til GN og Demant, efter at schweiziske Sonova har opjusteret forventningerne.

CHR. HANSEN SÆLGER DIVISION FOR MILLARDBELØB

Det har længe ligget i kortene, at den danske ingredienskoncern Chr. Hansen skulle afhænde sin naturfarve-division, Natural Colors, til en villig køber, og i weekenden var der endelig bid.

Lørdag morgen kunne Chr. Hansen melde ud, at den svenske kapitalfond EQT har købt divisionen for omkring 6 mia. kr. Salget sker kontant og på en gældsfri basis, oplyser selskabet.

Divisionen har i stigende grad været betragtet som en frakoblet del af Chr. Hansen koncernen, og det blev allerede i juli annonceret, at Natural Colors kunne blive frasolgt.

Det markerer samtidig et vigtigt skift mod, at Chr. Hansen kan satse på at blive et rent mikrobielt selskab, lyder det fra topchef Mauricio Graber i enpressemeddelelse.

Den danske ingredienskoncern oplyser, at frasalget ikke påvirker selskabets langsigtede finansielle målsætninger, og provenuet fra salget blandt andet vil blive brugt til at reducere gælden.

Chr. Hansen lukkede fredag med en stigning på 0,7 pct. i 681 kr.

SCHWEIZISK KONKURRENT OPJUSTERER

Interessenter i den danske høreapparatsbranche kan med rette vende blikket mod Schweiz, hvor kæmpen Sonova er kommet bedre end ventet gennem coronakrisen.

Det betyder, at selskabet nu opjusterer forventningerne til den første halvdel af det skæve regnskabsår 2020/21, som løber frem til udgangen af marts næste år.

Koncernen forudser, at omsætningen i første halvår vil nå op på 79 pct. af niveauet fra samme periode sidste år. Tidligere lød forventningen på mellem 65 pct. og 75 pct.

Samtidig opjusteres forventningerne til driftsmarginen i første halvår. Sonova venter nu en EBITA-margin målt med udgangspunkt i schweizerfranc på omkring 15 pct.

Det kan dermed få betydning for aktierne i GN og Demant.

GN-aktien lukkede fredag med en stigning på 0,3 pct. i 466,40 kr., mens Demant steg 0,4 pct. til 179,05 kr.

Der er yderligere nyt til GN, der har fået løftet sit kursmål hos Bernstein til 435 kr. fra tidligere 375 kr.

Anbefalingen er uændret den neutral "market perform". Det viser data fra Bloomberg. Aktien er i år steget knap 49 pct.

Der er også lidt nyt fra Lundbeck, hvor medicinalvirksomhedens japanske partner Otsuka har lagt sag an mod kopiproducenterne Alkem og Accord for at krænke et patent udstedt på lægemidlet Rexulti til behandling af svær depression og skizofreni.

Det er Otsuka, som ejer patentet, der er eksklusivt udlicenseret til danske Lundbeck. Rexulti omsatte senest i Lundbecks andet kvartal for 680 mio. kr. Det omstridte patent er gældende til december 2028.

Lundbeck lukkede fredag med en stigning på 0,1 pct. i 204,90 kr.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder