Aktier/tendens: GN til eksamen efter regnskab i vigende marked

Udgivet den 03-04-2020  |  kl. 07:50  |  

Der er udsigt til en rød åbning på det danske aktiemarked fredag, hvor investorernes fokus kan samle sig om GN, der inden børsåbning er kommet med foreløbige tal for første kvartal af 2020.

Fredag morgen hersker en pessimistisk stemning på de globale børser, hvilket også sætter sig i futuremarkedet, hvor de ledende amerikanske indeksfutures peger ned med 1,1-1,3 pct., mens den tyske DAX-future falder 0,5 pct.

Det indikerer en negativ start på handelsdagen for det danske eliteindeks, C25, der torsdag faldt 0,6 pct. 1114,05. Set over ugen er indekset dog fortsat steget med omkring 3,5 pct.

GN, hvor aktien torsdag faldt 1,2 pct. til 289,50 kr., har fredag morgen suspenderet sit aktietilbagekøb og forventningerne til 2020 på grund af den usikkerhed, som udbruddet af coronavirus har skabt.

Derudover er selskabet kommet med foreløbige regnskabstal for årets første kvartal, hvor omsætningen ventes at være steget til omkring 2950 mio. kr. fra 2840 mio. kr. samme kvartal sidste år.

Det er trukket af udviklingen i GN Audio, hvor den organiske vækst har været 22 pct. oven på en voksende efterspørgsel på grund af stigende hjemmearbejde, mens udvikling i GN Hearing har været negativ med 15 pct.

AMBU FÅR GRØNT LYS I USA TIL ASCOPE CYSTO

Selskabsspecifikt kan investorernes opmærksomhed også rette sig mod Ambu, efter at selskabet torsdag kunne fortælle, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt engangscystoskoppet Ascope Cysto til salg i USA.

Engangsskoper reducerer risikoen for infektion med virus eller bakterier fra patient, hvis genanvendelige skoper ikke renser og desinficeres tilstrækkeligt, ligesom det kan spare tid og omkostninger.

Ambu-aktien har været i forrygende børs-form i år, hvor den er steget tæt på 50 pct., hvilket står i skærende kontrast til det generelle marked, hvor C25-indekset har mistet 11,2 pct. Torsdag steg aktien 1,2 pct. til 164,70 kr.

CARLSBERG OG ISS SER GENÅBNING I KINA

Udbruddet af coronavirus og den globale spredning har betydet nedlukninger i flere lande, men nu fortæller Carlsberg og ISS til Jyllands-Posten Finans, at der nu begynder at ske en genstart i Kina, hvor udbruddet startede.

Der er blandt andet sket en genåbning af industriprovinsen Chongqing, hvor Carlsberg har sit største bryggeri, mens ISS ser, at markedet gryr - særligt på området på dybde-rengøring oven på nedlukningen.

ISS-aktien steg torsdag 0,1 pct. til 92 kr., mens aktien i Carlsberg faldt 1,9 pct. til 751 kr., efter at bryggeriet suspenderede sine forventninger til 2020 på grund af usikkerheden, som virusudbruddet har skabt.

Handelsbanken har sænket sin anbefaling af DSV Panalpina-aktien til "sælg" fra "køb" og skåret kursmålet til 575 kr. fra 600 kr. Aktien faldt torsdag 1 pct. til 601 kr.

Også Tryg har fået nyt fra analysefronten, da ABG Sundal Collier har sænket kursmålet til 215 kr. fra 235 kr. Anbefalingen af aktien, der torsdag steg 2,9 pct. til 171,90 kr., er fortsat "køb".

Topdanmark-aktien steg torsdag 4,1 pct. til 285 kr. Fredag handles aktien uden retten til et udbytte på 8,50 kr.

Det foreslåede udbytte var oprindelig på 17 kr., men på grund af usikkerheden som følge af udbruddet af coronavirus blev det besluttet at udskyde halvdelen af udbyttet til et senere endnu ikke fastlagt tidspunkt.

EAC INVEST MED OMVENDT AKTIESPLIT

Blandt sidepapirerne har SEB sænket sit kursmål for Ringkjøbing Landbobank-aktien til 322 kr. fra 362 kr. Anbefalingen af aktien, der torsdag endte uændret i 373 kr., er fortsat "sælg".

Derudover gennemfører EAC Invest - det tidligere Sante Fe - et omvendt aktiesplit i forholdet 1000:1 for at spare penge på depotudgifter til ejernes banker. Aktien steg torsdag 0,3 pct. til 1700 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder