Aktier/tendens: Mindre regnskaber på paletten i rødt marked

Udgivet den 26-02-2021  |  kl. 08:14  |  
ISS - Rengøring

Fredag fremlægger både Cbrain, Jeudan, Danske Andelskassers Bank og Totalbanken regnskaber for fjerde kvartal.

Det sker i et generelt aktiemarked i Europa, der ser ud til at starte fredagens handel med klare fald.

Den tyske DAX-future falder med 1,4 pct. fredag morgen, mens futures for de tre ledende indeks i USA falder med 0,2-0,9 pct. efter store fald på de amerikanske børser torsdag aften.

Banen er derfor kridtet op til en dag på det danske aktiemarked med kursdyk, efter at C25-indekset ellers steg 1,1 pct. torsdag.

Stigningen skete på en dag, hvor der var storudsalg af aktier i USA, fordi renterne tog et stort hop opad grundet inflationsfrygt.

- Selv om renterne hen over natten er faldet en smule tilbage, er de faldende aktiemarkeder fortsat i Asien, og formarkederne for de europæiske aktiebørser peger da også på nye kursfald her til morgen, skriver Nordea i en kommentar.

I fredagens marked bliver det også værd at holde øje med flere af de selskaber, som torsdag fremlagde regnskab.

Det gælder blandt andet servicegiganten ISS, der har fået hævet sit kursmål af amerikanske Morgan Stanley.

Morgan Stanley har nu et kursmål, der hedder 85 kr. mod tidligere 75 kr.

Handelsbanken har også haft ISS under lup siden gårsdagens årsregnskab. Kursmål og anbefaling fastholdes på henholdsvis 54 kr. og "sælg", men banken ser med kritiske øjne på selskabet.

- ISS kan potentielt ende med at blive en case med endeløse omstruktureringer. Det er netop de kontinuerlige omstruktureringsindsatser, der er årsag til vores bekymringer. Vi ser for indeværende ingen lys for enden af den støvede tunnel, skriver Handelsbanken i en kommentar fredag morgen.

Trods et milliardstort underskud i ISS endte selskabets aktiekurs uændret torsdag i 113,90 kr.

Også entreprenøren Aarsleff præsenterede tal for sit første kvartal torsdag. Det sendte aktien op med 9,6 pct. - og siden har SEB løftet sit kursmål til 340 kr. fra 315 kr.

Der kan også komme fokus på vindmølleproducenten Vestas i fredagens handel. Kursmålet for aktien i Vestas er blevet sat op med 15 pct. til 1070 kr. fra førhen 930 kr. af finanshuset HSBC.

Torsdag var der også friske tal fra Matas. Siden har investeringsbanken Carnegie lagt 5 kr. oveni kursmålet, så det hedder 95 kr. Anbefalingen fastholdes på "køb".

Torsdag lukkede Matas i 82,90 kr.

Fredag er det også værd at kigge udover Danmarks grænser. Der er fredag morgen blandt andet kommet årsregnskab fra det norske flyselskab - og konkurrent til SAS - Norwegian. Et regnskab, der ikke overraskende viste, at Norwegian styrtbløder passagermæssigt og finansielt.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder