Aktier/tendens: Rød start i sigte efter øgede coronavirusbekymringer

Udgivet den 21-02-2020  |  kl. 08:27  |  
Arkiv: Foto

Investorerne går fredag en rød dag i møde, idet bekymringerne for en spredning af coronavirusset uden for Kina er øget.

Det sender de amerikanske aktiefutures ned med 0,4-0,6 pct., og det tyske DAX-indeks har udsigt til at åbne med fald på cirka 0,6 pct. Nedturen kommer oven i et fald torsdag, hvor det danske C25-indeks tabte 0,3 pct. til 1373,27.

På den danske scene vil opmærksomheden fredag fortsat være rettet mod torsdagens biotekkursraketter Genmab og Bavarian Nordic samt Mærsk, der torsdag var i modvind efter sit regnskab. Novozymes er også i søgelyset efter ambitiøse mål for biobrændstof i USA.

A.P. Møller-Mærsk vil fortsat være i fokus efter torsdagens halvsvage regnskab og kursderoute for B-aktien på 3,8 pct. til 8228 kr.

I kølvandet af regnskabet har A.P. Møller-Mærsk fået justeret kursmål hos ABG Sundal Collier, Nordea og HSBC, der alle tre holder fast i deres anbefalinger.

ABG har sænket kursmålet til 9400 kr. fra 9600 kr., mens HSBC har løftet til 8600 kr. fra 8400 kr. Nordea har givet sit kursmål et løft til 7500 kr. fra 7000 kr., hvor anbefalingen "sælg" bliver gentaget.

Genmab skal forsøge at ride videre på den positive bølge fredag, efter at meldinger om en mulig partneraftale i midten af 2020 eller måske endda torsdag sendte aktien højere. Genmab-aktien steg torsdag med 3,9 pct. til 1698 kr.

Børshuset Bryan Garnier har i kølvandet af offentliggørelsen af årsregnskabet løftet sit kursmål for Genmab-aktien til 1900 fra 1600 kr. Anbefalingen er uændret "køb", viser data fra Bloomberg News.

Bavarian Nordic vil fortsat være i søgelyset efter torsdagens optur på 7,9 pct. til 261 kr. Biotekselskabet leverede torsdag morgen sit årsregnskab, der bød på et bedre end ventet salg samt en reduktion i underskuddet og udsigter til plus på bundlinjen i år.

Novozymes har fået nyt fra USA, hvor det amerikanske landbrugsministerium torsdag annoncerede mål om, at biobrændstof skal udgøre 30 pct. af landets brændstof til transport i 2050.

Det skriver Fox Business. Det er en positiv melding for ethanolindustrien i USA, herunder Novozymes, som leverer enzymer til processen med at omdanne cellulose til biobrændstof. I øjeblikket udgør andelen af biobrændstof omkring 10 pct. af brændstof til transportsektoren i USA.

Novozymes-aktien smed torsdag 1,6 pct. til 376 kr.

Novo Nordisk skal sammen med franske Sanofi og amerikanske Eli Lilly forsvare sig mod anklager i USA om organiseret afpresning - "racketeering", som det hedder i USA - og påstand om, at de tre selskaber krævede alt for høje priser på insulin, mens de betalte kommission eller rabatter til medicinindkøbere.

Det har den føderal dommer Brian R. Martinotti i New Jersey besluttet torsdag, skriver Bloomberg News.

Novo Nordisk-aktien blev torsdag sendt ned med 0,3 pct. til 442,65 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder