Aktier/tendens: Udsiget til afventede start med Mærsk og Rockwool i fokus

Udgivet den 24-11-2023  |  kl. 08:22  |  
Maersk

A.P. Møller-Mærsk kan tage fokus fra morgenstunden i forbindelse med offentliggørelsen af rateindekset SCFI.

Ellers er det knapt med snapsene til handlerne fredag morgen, hvor alt tyder på en afdæmpet start, hvor aktiviteten vil være præget af, at mange amerikanske investorer benytter sig af muligheden for en forlænget weekend efter at have fejret Thanksgiving torsdag. Det er normalt ensbetydende med lav aktivitet på børserne og stor aktivitet i butikkerne, når der på Black Friday lokkes med hårdtslående tilbud.

Den tyske DAX-future, der normalt er en god rettesnor i forhold til, hvordan det danske marked åbner, ligger uændret, mens de amerikanske aktiemarkeder, der allerede lukker kl. 19, indikeres også næsten uændrede.

Torsdag endte C25-indekset 0,2 pct. højere i 1708,96 i forhold til onsdag. Sidste fredag lukkede aktiemarkedets eliteindeks i 1709,38. Ugens højdespringer ser ud til at blive Bavarian Nordic, der i ugens løb er steget 5,8 pct., mens Genmab ligger til det største fald på 3,5 pct., inden fredagshandlen sættes i gang.

Først i eftermiddag kan der komme lidt gang i gaden, vurdere Nordea.

- Dages vigtigste offentliggørelse bliver de amerikanske PMI-tal, mens der også kommer det tyske IFO-indeks og BNP-tal. Men IFO-tallet er mindre vigtigt efter offentliggørelse af PMI-tal for euroområdet i går torsdag, skriver Nordea fredag morgen og fortsætter:

- De amerikanske PMI-indeks holdt sig alle - det samlede, industri og servicesektor - over niveauet 50 i oktober, hvilket signalerer fremgang i den økonomiske aktivitet de kommende tre-seks måneder. Det bliver interessant at se om det også er tilfældet i november eller der er begyndende tegn på svagere aktivitet i løbet af vintermånederne.

De tyske tal lander fredag formiddag, mens de amerikanske er på programmet i eftermiddag.

RATETAL TIL MÆRSK

Mærsk, hvor B-aktien steg 1,7 pct. til 10.365 kr., kan komme i fokus i forbindelse med den ugentlige opgørelse af rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over.

Fredag morgen viser indekset et fald på 0,7 pct. - og det er tredje uge i træk, indekset bakker.

BLACK FRIDAY SKYDER GANG I JULESALGET

Fredag er der for alvor gang i tilbud til de forbrugslystne, da Black Friday endelig er her. Flere detailkæder har dog varmet op til dagen hele ugen med tilbud. Udviklingen kan sige noget om, hvordan forbrugernes købetrang er op til den vigtige julehandel.

Torsdag steg Pandora 0,2 pct. til 910,40 kr., onlinehandelsplatformen Boozt gik 1 pct. frem til 73,95 kr., og Matas faldt 0,8 pct. til 103,80 kr. Flere andre selskaber, der beskæftiger sig med detailhandel, vil ligeledes være i fokus i forbindelse med dagen.

ANALYSENYT TIL ROCKWOOL

Rockwool er selskabet, der bare bliver ved at give efter regnskabet i onsdag. Fredag har det svenske finanshus SEB hævet sit kursmål til 2350 kr. fra 2200 kr. og gentaget den positive anbefaling "køb".

Isoleringskoncernen leverede et solidt regnskab for tredje kvartal med en bedre end ventet organisk salgsvækst samt driftsindtjening.

Det gav samtidig udgangspunkt for årets fjerde opjustering.

Rockwool-aktien lukkede onsdag med en stigning på 6,7 pct., men torsdag blev aktien sendt 2,6 pct. retur til 1704 kr.

NYT TREKLØVER I BENCHMARK

Zealand Pharma, Cbrain og Trifork, der henholdsvis faldt 1,8 pct., steg 0,4 pct. og faldt 1,5 pct. torsdag, vil fra den 1. december være nye navne i OMX Copenhagen Benchmark-indekset. Det meddelte Nasdaq, der driver fondsbørsen i København, torsdag aften.

Ud ryger SAS og Norden.

OMC Copenhagen Benchmark-indekset består af et udvalg af de største og mest handlede aktier på hovedbørsen i København på tværs af sektorer. På den måde skal indekset fungere som indikator for den overordnede udvikling på børsen i København

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯