Aktier/åbning: Renteoptur gør fortsat ondt på de grønne aktier

Udgivet den 04-10-2023  |  kl. 09:21  |  
Aktie tabel

Fortsatte rentestigninger er onsdag med til at lægge et solidt pres på aktierne herhjemme, hvor især de grønne aktier er hårdt ramt.

Blandt sidepapirerne dykker SAS helt som ventet, mens ALK-aktien får et solidt løft efter en hævet anbefaling.

Aktienedturen fortsætter onsdag med et fald på 0,9 pct. til 1631,05 for C25-indekset, der tirsdag tabte 1,3 pct. og 2,0 pct. mandag.

Nedturen for aktierne accelererede tirsdag eftermiddag, da renterne blev styrket i kølvandet af en rapport, der viste betydeligt flere end ventede ledige stillinger i USA i august.

Den tiårige amerikanske statsrente har onsdag morgen nået et nyt højdepunkt i 4,88 pct. og herhjemme er der også solid fremgang at spore for den tilsvarende rente.

Onsdag leveres en ny række nøgletal, der har potentiale til at sende nye rystelser gennem finansmarkederne, hvilket blandt andet gælder for den amerikanske ADP-jobrapporten og ISM-tal for servicesektoren i USA.

GRØNNE AKTIER HÆNGER FORTSAT I BREMSEN

De stigende renter har presset aktiemarkedet de seneste dage med ekstra stort pres på de grønne aktier herhjemme.

Den udvikling fortsætter onsdag morgen med et fald på 2,1 pct. til 329,60 kr. for Ørsted-aktien, hvilket bringer ugens tab op på mere end 14 pct. og tabet siden nytår op på knap 48 pct.

Vestas-aktien taber 1,5 pct. til 136,92 kr., hvor faldet i indeværende uge er nået op på 9,7 pct.

Den indekstunge Novo Nordisk-aktie er også med i blandt de hårdest ramte aktier i C25-indekset med et fald på 1,3 pct. til 617,30 kr.

ALK LØFTET TIL KØB HOS DNB

Anbefalingen af aktien i ALK-Abelló er tirsdag efter lukketid blevet sat op til "køb" fra "hold" af finanshuset DNB Markets.

Kursmålet for aktien er sideløbende blevet løftet med knap 30 pct. til 110 kr. fra 85 kr. Det nye kursmål indikerer et potentiale på 45 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag i 75,90 kr.

ALK-aktien kommer onsdag fra land med et plus på 5,9 pct. til 80,40 kr. efter tirsdagens fald på 2,8 pct.

Tilbage i C25-indekset har Coloplast fået sænket sit kursmål til 765 kr. fra 850 kr. af Carnegie, der har gentaget anbefalingen "hold".

Coloplast-aktien åbner med et fald på 1,2 pct. i 721 kr.

SAS DYKKER 94 PCT. TIL 1 ØRE

SAS-aktien blev handlet 16,1 pct. højere til 0,21 kr. tirsdag på forhåbninger om en lykkelig udgang på dramaet om redningen af det pressede luftfartsselskab, men facit blev, at aktionærerne står tilbage med sorteper.

Tirsdag aften blev der sat navn på den nye nye ejerkreds i luftfartsselskabet, og samtidig blev det slået fast, at alle eksisterende aktier vil blive annulleret, ligesom aktien vil blive afnoteret fra børsen i andet kvartal 2024.

Eksisterende aktionærer vil derfor tabe hele investeringen, og det er onsdag morgen gået op for investorerne, der sender aktien ned med 94,2 pct. til 1 øre.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Seneste nyheder