ALK/CEO: Momentum er kommet hurtigere end ventet

Udgivet den 14-12-2018  |  kl. 15:53  |  
Aktie tabel

ALK-Abéllo har fået momentum hurtigere end ventet, og da vaccineselskabets forretning samtidig er blevet stærkere på de indre linjer, slår det ud på bundlinjen, hvorfor forventningerne til årets resultat fredag fik et nøk op.

Det fortæller administrerende direktør Carsten Hellmann til Ritzau Finans.

- Vi har fået bedre og bedre styr på forretningen, så når vi hælder noget ind i toppen, løber det ikke ud i bunden. Det betyder, at når vi begynder at have momentum, kan levere og har lagre, så løber alt det, vi gør lidt bedre, direkte ned, siger han.

Omsætningen ventes nu at overstige 2,9 mia. kr. i regnskabsåret 2018 mod tidligere 2,85 til 2,9 mia. kr., mens EBITDA-resultatet spås at lande i intervallet 125-175 mio. kr. Her var forventningen tidligere 50-100 mio. kr.

- At vi har fået ryddet op i vores produktion - vi droppede jo 10 pct. af alle vores produkter, hyrede mange mennesker til kvalitetskontrol - og virkelig har fokuseret på at gøre vores basics stærke, gør, at der skal forholdsvis få ting til, før det ryger direkte ned på bundlinjen. Så når vi først får momentum, ruller snebolden, siger Carsten Hellmann.

Opjusteringen begrundes med en bedre end ventet udvikling i fjerde kvartal, hvilket hovedsageligt skyldes en positiv udvikling i Europa. Meget af det skyldes, at ALK er blevet en stærkere virksomhed generelt set, lyder det fra direktøren.

- Det tilskrives ikke noget specielt lille område, men hele vejen rundt bliver vi bare stærkere og stærkere, så når et momentum kører, bliver det en accelerator på vores resultater, og det er det, vi ser nu.

- Vi har været dygtigere til at eksekvere på alt det, vi har sat i gang, samarbejderne er kommet hurtigere på plads, og så har vi turde tage svære beslutninger hurtigt, siger han og peger på blandt andet nedskæringen af produkter og investere ekstraomkostninger i kvalitetskontrol.

Spørgsmål: Tror du, at det her gode momentum fortsætter ind i 2019?

- Nu har jeg været lidt kæk at sige, at vi vokser 10 pct. næste år, og det har jeg da tænkt mig, siger Carsten Hellmann.

ALK-aktien stiger fredag ved 15.50-tiden med 5,2 pct. til 953 kr. Inden opjusteringen lå den til et fald på 1,3 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder