Alm. Brand Bank - Rente- og valutakommentar
NetPosten bringer i samarbejde med Alm. Brand Bank dagens kommentarer til markedet:
Obligationer:
Obligationsmarkedet faldt 0,2 kurspoint fredag på en dag, hvor de mulige konsekvenser af orkanen Katrina spillede en dominerende rolle i markedet. Antallet af førstegangstilmeldte ledige steg noget mere end ventet, og forbrugerpriserne steg i august, men kerneinflationen steg endnu engang mindre end ventet, og var kun på 2,1% i august. Afgørende for dagen blev erhvervsundersøgelsen Philadelphia Fed sidst på dagen, som viste er kraftigt fald i aktiviteten, men samtidig en voldsom stigning i inflationen.
Dette fik obligationerne til af falde, især lange obligationer, som er meget følsomme over for inflationen. Det er tydeligt, at ovenstående tal er påvirket af olieprischokket umiddelbart efter orkanen. Efterfølgende er olien som bekendt faldet tilbage til niveauet fra før orkanen, og dermed vil det måske vise sig, at tallene blot afspejler overreaktionen på oliemarkedet.
Europa venter med tilbageholdt åndedræt på det tyske valg, som anses for at spille en væsentlig rolle for europæernes tro på fremtiden.
Valuta:
USD har over natten tabt terræn til EUR. I går var EUR/USD lige nede under 1,22 niveauet (DKK 6,1140) for en stund men kunne altså ikke holde fast. Der var rygter om, at flere centralbanker var køber af EUR/USD omkring 1,22 niveauet. Tal fra USA i går eftermiddags var ikke med til at hjælpe dollaren. Vi så bl.a. fald i Philly Fed indekset fra 17,5 til 2,2, og priskomponenten steg fra 26 til 52,7, som er det højeste niveau siden januar.
Det kommende valg i Tyskland på søndag er stadig en joker i relation til EUR. EUR er stadig tynget af usikkerheden omkring udfaldet.
JPY ligger relativt uforandret mod USD, men er faldet fra 134,89 til 135,89 mod EUR (JPY/DKK fra 5,5260 til 5,4850) Japan har lang weekend med lukkedag på mandag, og positionstilpasning frem mod den lange weekend er ikke usandsynlig.
Pundet har tabt pusten efter der kom svage detailsalgstal fra England. Stigende energipriser og stagnation i boligpriserne gør det ikke let at være englænder.
I Schweiz fastholdt SNB som ventet renten på 0,75%. Efterfølgende kom der ikke signaler om en snarlig renteforhøjelse, hvilket har skuffet markedet. Mange markedsdeltagere havde købt CHF op til rentemeddelelsen, men de manglende signaler fra SNB fik mange til igen at sælge CHF positionerne med en faldende CHF til følge. CHF/DKK faldt over dagen fra 4,8220 til 4,81.
Olieprisen er marginalt lavere i USD 64,5 pr. tønde her til morgen. OPEC fulgte trop med EIA (det internationale energiagentur) og sænkede skønnet for efterspørgsel efter olie. Dette fik prisen lidt ned, men senere blev det offentliggjort, at EIA ikke vil forlænge den 30 dages periode, hvor der sendes ekstra olie ud på markedet, da der jo ifølge EIA ikke er det store behov.
På Skandierne havde vi en rimelig rolig dag uden overraskelser. EUR/SEK handles stadig i intervallet 9,30 til 9,35, og EUR/NOK tester stadig lavere niveauer omkring 7,78.
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›