Analytiker: Fed-møde truer ikke den gode stemning på aktiemarkedet

Udgivet den 02-05-2017  |  kl. 16:15  |  

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder møde tirsdag og onsdag, men Johnny Bo Jakobsen, der er USA-chefanalytiker hos Nordea, venter ikke, at det vil få nogen synderlig effekt på de finansielle markeder.

- Jeg tror ikke, der bliver de store reaktioner. Hvis der sker noget, ser vi måske lidt højere renter og en let styrket dollar, men det bliver ikke noget markant, der truer den gode stemning på aktiemarkedet, som vi har nu, siger Johnny Bo Jakobsen.

Federal Reserve ventes efter todagesmødet da også at fastholde renten, mens Johnny Bo Jacobsen på det efterfølgende rentemøde 13.-14. juni til gengæld venter, at den vil foretage den anden af de tre rentestigninger, som banken har planlagt i 2017.

I forbindelse med det igangværende møde venter analytikeren ikke, at banken vil komme med signaler, der ændrer på markedets nuværende forventninger til de pengepolitiske udsigter.

- Cheferne i Fed har rig mulighed for at tale fra nu og frem til mødet i midten af juni, hvis de mener, der er behov for at påvirke markedet. Det behøver de i virkeligheden slet ikke, for en renteforhøjelse i juni er allerede priset ind i markedet, siger Johnny Bo Jakobsen.

Ifølge ham vil Fed diskutere blandt andet BNP-vækst og inflation, som på det sidste har været svagere end ventet, på det igangværende møde.

- Snakken vil gå på, om de skuffende nøgletal har væren en enlig svale eller udtryk for en ny trend. Jeg tror, de kommer frem til, at det bare var lidt støj på linjen, og vil holde fast i deres planer om tre renteforhøjelser i år, siger Johnny Bo Jakobsen.

/ritzau/FINANS

Amalie Kraaer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder