Ant Group får grønt lys i Kina til gigantisk børsnotering

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 15:20  |  

Ant Group har fået grønt lys af de kinesiske myndigheder til en børsnotering i Shanghai, i det, der kan ende med at blive verdens største notering målt på salget af nye aktier. Det skriver Bloomberg News.

Selskabet, der ejes af den kinesiske milliardær Jack Ma, blev spundet ud af nethandelskæmpen Alibaba i 2011 og blev værdisat til svimlende 150 mia. dollar helt tilbage i 2018 i forbindelse med en kapitalrejsning.

I forbindelse med børsnoteringen, der planlægges på to børser - Shanghai Star Market og børsen i Hongkong - håber Ant Group at rejse 30 mia. dollar. Det vil i givet fald overgå den hidtil største notering, det saudiske olieselskab, Aramco, der rejste 29 mia. dollar i forbindelse med sin notering.

Ifølge kilder går Ant Group efter en samlet markedsværdi på 225 mia. dollar i forbindelse med børsnoteringen, skriver Bloomberg.

Ant Groups guldkalv er betalingstjenesten til mobiltelefoner ved navn Alipay.

Inden aktiesalget kan indledes - planen siger den 1. oktober - skal også Hongkong-børsen i næste uge godkende noteringen.

Desuden kan en række nye regler om finansielle virksomheder tage noget af glansen af noteringen, skriver Nikkei.

En analytiker vurderer således over for det japanske erhvervsmedie, at der er risiko for, at myndighederne vil skærpe kapitalkravene til Ant Group på baggrund af de nye regler.

Myndighederne er desuden på vagt over for, om Ant Group i realiteten er uafhængig af Alibaba, der ejer 33 pct. af selskabet. De kinesiske myndigheder spurgte ind til ejerskabet i forbindelse med godkendelsen, og svaret var, at det er Jack Ma, der kontroller betalingstjenesten.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder