Asien: Amerikanske kommentarer sender positive signaler gennem markedet

Udgivet den 03-07-2024  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder ligger med generelle stigninger onsdag morgen.

Bløde kommentarer fra den amerikanske centralbankchef Jerome Powell har forstærket forventninger om, at rentenedsættelser ikke længere ligger langt ude i horisonten.

- USA er tilbage på en "desinflationær vej", lød det fra Powell tirsdag, og selvom han advarede om, at der er brug for flere positive data, før renten kan reduceres, var det nok til at renterne på de amerikanske statsobligationer blev sendt ned.

- Kommentarer af denne slags ser ud til yderligere at åbne døren til en rentenedsættelse i september, især da Powell også markerer den risiko, der er forbundet med at komme for sent med den første rentenedsættelse, siger chefstrateg Michael Brown fra Pepperstone ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer kursfald i New York senere på dagen med drop på godt 0,1 pct. i de store aktieindeks.

De japanske aktier bæres frem af den til stadighed svækkede yen. Den svage valutakurs polstrer de store eksportvirksomheders bundlinje ud umiddelbar synes der ikke at være optræk til intervention fra myndigheders side.

Nikkei-indekset stiger 0,9 pct. og ligger solidt over 40.000 mærket, mens stigningen i Topix-indekset begrænser sig til 0,2 pct.

De kinesiske investorer har ikke meget at begejstres over. Nye PMI-data indikerer et overraskende stort dyk i serviceindustrien i juni og med vigende fremstillingsaktivitet, er håbet om nye tiltag fra Beijing stigende.

Kun Hongkongs Hang Seng-indeks er på den grønne gren med et plus på 0,5 pct., mens Shanghai Composite falder 0,5 pct., og CSI 300 ligger med et dyk på 0,2 pct.

I Taipei og Seoul er der derimod stor tillid til fremtiden for virksomhederne. Taiex-indekset stiger 1,0 pct., og Kospi-indekset øger 0,4 pct.

Singapores Strait Times er dagens topscorer i det asiatiske teater med en gevinst på 1,4 pct., mens børsen i Sydney står til at lukke med et beskedent plus på 0,1 pct. i ASX-indekset.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,9
Topix +0,2
Hongkongs Hang Seng +0,5
China Shanghai Composite -0,5
China CSI 300 -0,2
Taiwan Taiex +1,0
Sydkoreas Kospi +0,4
Indiens BSE Sensex n/a
Singapores STI +1,4
Sydney ASX 200 +0,1

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯