Asien: Plusser over hele linjen efter BOE's beroligende melding

Udgivet den 29-09-2022  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktier stiger torsdag fra et toårigt lavpunkt, da statsrenterne og den amerikanske dollar er faldet som følge af Bank of Englands nye plan for ubegrænsede obligationsopkøb.

Mens den britiske centralbanks indgriben onsdag for at afværge et nedbrud i det britiske statsobligationsmarked hjalp med at berolige investorernes nerver, var der ifølge Bloomberg News kun få, der så aktieopturen som et signal om et fuldgyldigt opsving.

- Vi forbliver meget forsigtige på markederne og vil udvise en vis grad af tålmodighed, siger Kerry Craig, der er global markedsstrateg hos JPMorgan Asset Management, i et interview med Bloomberg TV.

Centralbankbevægelser, inflation og den truende risiko for recession skal overvåges, fortsætter han.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på 1,1 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Indekset er efter et fald på cirka 11 pct. i indeværende måned i gang med sin værste månedlige præstation siden det pandemiudløste krak i marts 2020. Yderligere er indekset også på vej mod det femte kvartal i træk med fald.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 0,6 pct., og Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,3 pct.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 1,7 pct. blandt andet drevet af en solid fremgang på 3 pct. til minegiganten BHP Group. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,4 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 1,3 pct.

I Kina oplever både Shanghai Composite og CSI 300 fremgang på 0,3 pct., og Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 1,1 pct., hvor især et plus på 4,4 pct. til Alibaba trækker op.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,6
Topix +0,3
Hongkongs Hang Seng +1,1
China Shanghai Composite +0,3
China CSI 300 +0,3
Taiwan Taiex +0,4
Sydkoreas Kospi +1,3
Indiens BSE Sensex +1,0
Singapores STI +1,0
Sydney ASX 200 +1,7

Indeksværdi klokken 05.45.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯