Asien: Små plusser mens investorer afventer amerikanske rentemøde

Udgivet den 01-02-2023  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder ligger med små generelle plusser onsdag, hvor håbet om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil antyde en afslutning på de løbende renteforhøjelser, florerer.

Håbet holdes oppe af tirsdagens amerikanske beskæftigelsesomkostningsindeks, der viste den mindste kvartalsvise stigning i et år.

Fokus vil være på centralbankchef Jerome Powells retorik, når markedet forsøger at vurdere, om han varsler et endepunkt for rentestigningerne i den nærmeste fremtid, og om han fremrykker kommende rentenedsættelser til måske at begynde allerede i andet halvår i år.

- Markedet forventer en vis tilbagetrækning fra Powell, selv om det er svært at finde ud af, hvor meget der er nok til at overbevise markedet. Alt mindre end en kanonstram retorik fra Powell kan i sidste ende blive opfattet som værende ikke stram nok, siger valutastrateg Brian Daingerfield fra Natwest Markets ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,6 pct.

De amerikanske futures indikerer samtidig en negativ start i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,2-0,4 pct., når handlen i New York åbner onsdag eftermiddag.

Investorerne i Tokyo tripper afventende rundt med små stigninger.

- Investorerne i Tokyo vil sandsynligvis indtage en afventende holdning forud for afslutningen af det centrale pengepolitiske møde, siger markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo ifølge AFP.

Nikkei 225-indekset stiger 0,1 pct., og Topix-indekset falder 0,2 pct.

I Kina er der ligeledes stilhed blandt markedsdeltagerne.

Shanghai Composite øger 0,1 pct., og CSI 300 er så godt som uændret, mens Hongkongs Hang Seng-indeks øger 0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,1
Topix -0,1
Hongkongs Hang Seng +0,3
China Shanghai Composite +0,1
China CSI 300 0,0
Taiwan Taiex +0,4
Sydkoreas Kospi +0,6
Indiens BSE Sensex +0,7
Singapores STI -0,2
Sydney ASX 200 +0,3

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯