Asien: Svar på Hongkong-lovgivning holder markedet i skak

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 06:47  |  

De asiatiske aktier vender i stigende grad nedad fredag, mens investorerne afventer det amerikanske svar på Kinas skærpede kontrol med Hongkong.

De kinesiske parlament i Beijing gik torsdag videre med den nationale sikkerhedslovgivning for den tidligere britiske kronkoloni, hvilket har katalyseret frygt for fremtiden for byens demokratiske rettigheder og status som finansielt knudepunkt.

- Det ses som en stor trussel mod de stigninger, vi har haft, og hele opsvinget. Hvis det er i den relativt milde ende, tror jeg ikke, det vil afspore markedets positive trend, men hvis det er i den mere ekstreme ende med told og hårdhændet behandling af Hongkong, bliver det mere problematisk, siger cheføkonom Shane Oliver fra den australske formueforvalter AMP Capital i Sydney til Reuters.

Den amerikanske præsident Donald Trump har lovet et skarpt svar, som ventes at blive offentliggjort på en pressekonference om Kina senere fredag.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks uden for Japan falder 0,4 pct.

På Tokyo-børsen viger det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,5 pct., og det bredere Topix-indeks falder 0,9 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet tager det med ophøjet ro. Shanghai Composite og CSI 300 er begge så godt som uændrede, men Hongkongs Hang Seng-indeks samtidig falder 0,7 pct.

På de mindre børser er investorerne ligeledes nervøse. Kospi-indekset i Seoul falder 0,5 pct., Taiwans Taiex-indeks dykker 0,4 pct., og Singapores Strait Times-indeks viger ligeledes 0,4 pct.

Sydneys ASX-indeks lukker med et minus på 0,8 pct.

De store amerikanske aktieindeksfutures ligger samtidig med fald på 0,3-0,5 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,5
Topix -0,9
Hongkongs Hang Seng -0,7
China Shanghai Composite 0,0
China CSI 300 0,0
Taiwan Taiex -0,4
Sydkoreas Kospi -0,5
Indiens BSE Sensex -0,9
Singapores STI -0,4
Sydney ASX 200 -0,8

Indeksværdi klokken 6.15.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder