Asien: Teknologitunge indeks fortsat i overhalingsbanen

Udgivet den 04-03-2024  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder er stærkt blandet mandag, hvor det japanske Nikkei 225-indeks nåede et nyt højdepunkt i den tidlige handel.

Investorerne er dog generelt tilbageholdende, da ugen er spækket med centralbankbegivenheder og vigtige data, der vil kalibrere markedets forventninger til, hvornår renterne begynder at falde.

Den amerikanske centralbankchef, Federal Reserves Jerome Powell, skal redegøre for bankens pengepolitik over for Kongressen onsdag og torsdag, Den Europæiske Centralbank holder pengepolitisk møde torsdag, og fredag kommer den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,4 pct., mens de amerikanske futures indikerer kursfald i Dow Jones og S&P 500 på 0,1-0,2 pct., mens Nasdaq står til et plus under 0,1 pct., når aktiemarkedet åbner i New York senere på dagen.

Tokyos toneangivende Nikkei-indeks nåede nye højder i den tidlige handel mandag, hvor indekset blæste igennem 40.000 og nåede godt 40.300 svarende til en stigning på 1 pct., inden investorerne begyndte at sikre noget af gevinsterne.

Samtidig lurer frygten for intervention i valutamarkedet med en eventuel styrkelse af yen, hvilket også er en faktor for investorernes trang til at låse noget af profitten, trods de positive udsigter for de globale tech-aktier.

Nikkei 225 stiger 0,4 pct., mens Topix-indekset modsat falder 0,2 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er positive, mens det kniber mere for aktierne i Hongkong.

Shanghai Composite stiger 0,2 pct., og også CSI 300 øger 0,2 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et minus på 0,1 pct.

De teknologitunge aktieindeks i Taipei og Seoul er dagens vindere. Taiex-indekset stiger 2,0 pct. og Kospi-indekset øger 1,2 pct., mens Singapore ligger Strait Times-indekset dropper 0,4 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med et tab på 0,2 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,5
Topix 0,0
Hongkongs Hang Seng -0,1
China Shanghai Composite +0,2
China CSI 300 +0,2
Taiwan Taiex +2,0
Sydkoreas Kospi +1,2
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI -0,4
Sydney ASX 200 -0,2

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder