Astrazenecas covid-vaccine viser gennemsnitlig effekt på 70 pct.

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 08:36  |  

Den covid-19-vaccinekanditat, som Astrazeneca og Oxford University arbejder på at få på markedet, har effekt i gennemsnitligt 70 pct. af tilfældene.

Ved en bestemt dosis har vaccinen vist en endnu højere effekt på 90 pct., skriver Bloomberg News, efter at der er offentliggjort foreløbige resultater fra et studie baseret på 131 covid-19-sager.

Der er desuden ikke fundet alvorlige sikkerhedsforhold relateret til vaccinen, som Astrazeneca mener, at det vil kunne producere op til 3 milliarder doser af i 2021.

De seneste uger har også Moderna og Pfizer-Biontech præsenteret opmuntrende data fra fase-3-studier med deres deres covid-vacciner, som har vist endnu højere effektrater på 94,5-95 pct.

Selvom de foreløbige resultater med vaccinen fra Astrazeneca og Oxford University ikke umiddelbart når op på samme effektrater som de andres vacciner, så har den en vigtig fordel.

Vaccinen fra Astrazeneca-Oxford kan nemlig blive opbevaret ved køleskabstemperatur, hvilket gør det nemmere at transportere og opbevare. Det gælder særligt i lav- og middelindkomstlande, skriver Bloomberg, som også fremhæver en potentiel lavere pris.

En af de store bekymringer ved Pfizer-Biontechs vaccine har været, at den skulle transporteres og opbevares ved minus 70 grader, hvilket ville være en udfordring for hospitaler verden over.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder