ATP og PFA lancerer nye krav for deres deltagelse i fremtidige børsnoteringer

Udgivet den 01-07-2024  |  kl. 16:24  |  

Når et selskab fremover vil på børsen i Danmark, skal det leve op til en række principper, hvis det vil gøre sig forhåbninger om at lokke pensionskasserne PFA og ATP med på rejsen.

De to pensionskasser har sammen med en række udenlandske pensionsselskaber mandag indgået forlig i sagen om krakkede OW Bunker, og det er netop den sag, der har været katalysator for de nye krav.

- Sideløbende med drøftelserne om et forlig af OW Bunker sagen har ATP og PFA ført en dialog med markedsdeltagere om gode børsnoteringsprocesser, skriver ATP i en pressemeddelelse.

Et af kravene lyder, at et selskab så tidligt som muligt skal agere som et børsnoteret selskab og dermed offentliggøre den samme type information, som et noteret selskab skal. Hertil bør en børskandidat sammen med rådgivere offentliggøre et prospekt, som kan bruges til at træffe velinformerede investeringsbeslutninger, lyder det i meddelelsen.

Forud for noteringen er det også nødvendigt med en såkaldt due diligence proces, der beskriver en grundig gennemgang af virksomheden, som skal bruges i prospektet.

Til sidst vil pensionskasserne have, at alle oplysninger i et prospekt skal kunne verificeres, og at en verifikationsadvokat skal have fuld adgang til informationer om samtidige planer om overtagelser eller fusioner, skriver ATP.

De fastlagte principper skal overholdes, hvis penisonskasserne fremover skal deltage i børsintroduktioner på det danske marked.

- På baggrund af den ulykkelige sag vedrørende OW Bunker har vi haft et ønske om at påvirke det danske børsmarked i en positiv retning. Med enigheden om nogle principper for fremtidige børsnoteringer i Danmark er der håb om fremadrettet at sikre investorernes interesser i de komplicerede sager, hvor børskandidater og deres aktionærer forfølger en dobbelt strategi, der kan ende med enten et virksomhedssalg eller en børsnotering, siger Tomas Krüger Andersen, juridisk chef hos ATP, i meddelelsen.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard